Ήρθαν τα «Mega Meatless»: Η νέα 100% plant based σειρά προϊόντων

Soy free & Gluten free προϊόντα με μεγάλη πρωτεϊνική αξία

Mega Meatless

Τα «Mega Meatless», η νέα σειρά της Megas Yeeros είναι πλέον γεγονός.

Η νέα 100% plant based σειρά προϊόντων, είναι βασισμένη σε φυτικές ύλες (plant based), όπως λαχανικά και όσπρια υψηλής πρωτεϊνικής αξίας, «ενώ περιέχουν πράσινη πιπεριά, πρωτεΐνες λαχανικών και μπαχαρικών και είναι χωρίς σόγια (soy free) και γλουτένη (gluten free)» εξήγησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros κύριος Νικόλαος Λούστας, στην εκδήλωση παρουσίασης των «Megs Meatless», που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Megas Yeeros.

Η καινοτομία των «Mega Meatless», οι επενδύσεις και οι εξαγωγές

Η νέα σειρά «Mega Meatless» της Mega Yeeros ξεχωρίζει για την καινοτομία που ενσωματώνει, καθώς σε καμία περίπτωση δεν αποποιείται το κρέας. «Δεν εγκαταλείπουμε το κρέας αλλά δίνουμε μια εναλλακτική στους καταναλωτές και να βλέπουμε στην επόμενη μέρα», προσθέτει με νόημα ο Νικόλαος Λούστας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε πρώτη φάση επενδύθηκαν περίπου 600.000 ευρώ για μηχανήματα και εκπαίδευση, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων κατά 2.500 τμ., μια επένδυση που θα προσεγγίζει το 1.000.000 ευρώ.

Η επέκταση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα προμηθεύει και την θυγατρική των ΗΠΑ, ενώ, επίσης, τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν σημαντικές εξαγωγικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, ενώ άμεσα ξεκινούν οι εξαγωγές στην Μεγάλη Βρετανία, όπου η Megas Yeeros, πέρα από τη σειρά Mega Meatless, θα διαθέτει και προϊόντα Halal.

«Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική στις ΗΠΑ, θα είναι αρκετά ανταγωνιστική αφού στα περισσότερα προϊόντα της κατηγορίας που κυμαίνονται στα 18 με 19 δολάρια το κιλό, θα φθηνότερη κατά 50%, όπως στο burger. Εξαίρεση θα αποτελέσει ο προψημένος γύρος που θα είναι ελαφρά ακριβότερος» ανέφερε ο κύριος Λούστας.

Δύο χρόνια έρευνας για την δημιουργία της νέας σειράς 

Για να μπορέσει να δημιουργηθεί η νέα σειρά Mega Meatless, το τμήμα R&D της Megas Yeeros, εργαζόταν επί δύο ολόκληρα χρόνια στο project.

«Το μεγάλο στοίχημα του τμήματος ήταν να συνδέσουμε τη νέα διατροφική τάση με την φιλοσοφία στην δημιουργία των προϊόντων της εταιρείας»  τόνισε ο Διευθυντής του τμήματος R&D της εταιρείας, προσθέτοντας πως «η μεγάλη καινοτομία αυτής της σειράς είναι ότι όλα τα προϊόντα είναι  soy free & gluten free με υψηλή πρωτεϊνική αξία».

Mega Metless: Έχουν τόση πρωτεϊνη όσο ένα μοσχαρίσιο burger

Όσο για το ποσοστό πρωτεϊνης των Mega Meatless; «Είναι εφάμιλλο  με ένα burger από μοσχαρίσιο κρέας (13,5γρ/100γρ προϊόντος), καλύπτοντας το 30% των Ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη ενός ενήλικα» εξηγεί η Διευθύντρια του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας Megas Yeeros, Κορίνα Μουμτζίδου. Τόσο οι θερμίδες όσο και τα λιπαρά είναι λιγότερα κατά 60% από ένα αντίστοιχο προϊόν. Επιπλέον, το ποσοστό των κορεσμένων λιπαρών είναι σαφώς μικρότερο και με μηδενική συγκέντρωση χοληστερόλης.

«Τα προϊόντα αυτά, λόγω της σύνθεσης τους έχουν αυξημένο ποσοστό φυτικών ινών ενώ σε ένα τυπικό burger σχεδόν απουσιάζουν» καταλήγει η κυρία Μουμτζίδου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top