Πιπεριά chili: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής πάθησης και εγκεφαλικού!

Τι έδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία

κόκκινες πιπεριές τσίλι

Η ξερή κόκκινη πιπεριά είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Πρόσφατα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση πιπεριάς τσίλι τακτικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

5 τροφές για detox πριν τα Χριστούγεννα

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, όπου το τσίλι είναι συχνό συστατικό στα φαγητά, συνέκρινε τον κίνδυνο θανάτου μεταξύ 23.000 ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους έτρωγαν τσίλι και ορισμένοι από αυτούς όχι. Η κατάσταση υγείας και οι διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων παρακολουθήθηκαν για οκτώ χρόνια και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου από καρδιακή προσβολή ήταν κατά 40% μικρότερος μεταξύ αυτών που τρώνε πιπεριές τσίλι τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ο θάνατος από το εγκεφαλικό επεισόδιο άγγιζε ποσοστό μεγαλυτερο από το μισό σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στην εφημερίδα του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας.

Gluhwein: Το κρασί που δε λείπει ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

«Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η προστασία από τον κίνδυνο θνησιμότητας ήταν ανεξάρτητη από τον τύπο δίαιτας που ακολούθησε ο καθένα», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Marialaura Bonaccio, επιδημιολόγος στο Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο (Neuromed). «Με άλλα λόγια, κάποιος μπορεί να ακολουθήσει την υγιεινή μεσογειακή διατροφή, κάποιος άλλος μπορεί να φάει λιγότερο υγιεινά, αλλά για όλα αυτά η πιπεριά έχει προστατευτικό αποτέλεσμα», είπε η ίδια.

 

 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top