Έτσι θα κάψεις περισσότερες θερμίδες στον διάδρομο!

Ιδού το μυστικό!

work harder

Αδιαμφισβήτητα ο διάδρομος είναι η πιο ασφαλής και ελεγχόμενη επιλογή γυμναστικής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον επωφεληθείς στο έπακρο και να κάψεις πολλές θερμίδες. 

Παρακάτω σου χαρίζουμε πολύτιμα tips για το πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες τρέχοντας στον διάδρομο.

Κάνε διαλειμματική προπόνηση: Το τρέξιμο με έναν σταθερό ρυθμό είναι πολύ αποτελεσματικό όταν τρέχεις πολλά χιλιόμετρα. Στις πιο σύντομες όμως, προπονήσεις, αύξησε την ένταση συμπεριλαμβάνοντας διαλείμματα με μικρότερη ένταση. Εναλλάσσοντας μερικά λεπτά τρέξιμο σε μέτρια ένταση με διαλείμματα τρεξίματος με γρηγορότερο ρυθμό (ή sprint), θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, θα αυξήσεις την αντοχή σου και θα γίνεις πιο γρήγορη και πιο δυνατή δρομέας.  Ακόμη, η διαλειμματική έχει επίσης αποδειχτεί πως καταπολεμά το λίπος στην κοιλιά! Θέλεις κι άλλα για να πειστείς;

Αύξησε σταδιακά την ταχύτητά σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης: Όταν τρέχεις πιο γρήγορα καις περισσότερες θερμίδες και δε θέλεις να ξεκινήσεις το τρέξιμο με ρυθμό 12 χλμ./ώρα, ξεκίνησε με ένα γρήγορο βάδισμα (6 χλμ./ώρα) και κάθε δύο με πέντε λεπτά πρόσθεσε λίγη ταχύτητα μέχρι που να τρέχεις με ρυθμό 10-12 χλμ./ώρα.

Τρέξε περισσότερο: Είναι καλό να κάνεις διαφορετικές προπονήσεις στο τρέξιμο. Έτσι τις μέρες που δεν τρέχεις διαλειμματικά, τρέξε για περισσότερη ώρα με σταθερό ρυθμό. Αν τρέχεις για 30 λεπτά (με ρυθμό 10 λεπτά ανά 1,5 χλμ.) θα κάψεις 270 θερμίδες. Αντίστοιχα, στα 45 λεπτά καις 405 θερμίδες και αν τρέξεις μία ώρα θα κάψεις 540 θερμίδες!
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top