Να γιατί δεν ανεβαίνει το φερμουάρ!

Μην αφήνεις τίποτα να σε... πρήζει

κοπέλα με τζιν

Σου έχει τύχει να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και ενώ βλέπεις με τεράστια χαρά το νούμερο στη ζυγαριά να κατεβαίνει και να κατεβαίνει, το αγαπημένο σου παντελόνι να μην ανεβαίνει με τίποτα;

Πώς γίνεται αυτό; Λογικά, δεν εξηγείται. Συνήθως συμβαίνει το ανάποδο. Παρατηρείς, δηλαδή, με τον καιρό, και κυρίως εάν παράλληλα με τη διατροφή γυμνάζεσαι κιόλας, ότι τα ρούχα σου είναι πιο άνετα πάνω σου. Ακόμα και εάν η ζυγαριά δεν έχει γίνει ακόμα η καλύτερή σου φίλη. 

Το φαινόμενο που σε ταλαιπωρεί λέγεται πολύ απλά πρήξιμο και μπορεί να οφείλεται στο υπερβολικό άγχος ή σε κάποια στεναχώρια- ναι, η έκφραση «με έχουν πρήξει» δεν είναι διόλου τυχαία. 

Εύκολο να στο πω, όχι ευκολάκι να γίνει, αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να ελέγξεις το άγχος σου και να απαλλαγείς από οτιδήποτε τοξικό. 

Το δεύτερο βήμα είναι να παρατηρήσεις εάν υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που σου προκαλούν πρήξιμο. Μην παραξενευτείς εάν διαπιστώσεις ότι ανάμεσά τους μπορεί να είναι μια φαινομενικά αθώα σαλατούλα. 

Για δες εδώ ποιες τροφές είναι οι πλέον ύποπτες:

Ωμά σταυρανθή λαχανικά (όπως το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο), γαλακτοκομικά, όσπρια, μήλα, κρεμμύδι και σκόρδο, ρύζι, βρώμη, αλεύρι, μανιτάρια, γλυκαντικά, σόδα.

Ε, μα καλά, η σόδα; Ήμαρτον δηλαδή. 

 

Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top