4 λόγοι για να τρως άφοβα σταφύλια

Η εποχή τους είναι, για δίαιτα όμως κάνουν;

Διατροφή και σταφύλια

Αυτή την περίοδο βρίσκω τα πιο ωραία, γευστικά σταφύλια και καθώς η τιμή τους είναι νορμάλ γεμίζω το ψυγείο μας. Η αλήθεια είναι πως επειδή αγαπώ το τσιμπολόγημα μού δίνουν την κατάλληλη ευκαιρία να αγαπήσω μαζί του και τα φρούτα.

Μήπως όμως το παρακάνω και εκεί που νομίζω ότι προσφέρω κάτι καλό στον οργανισμό μου τελικά παχύνω και το μετανιώσω; Σε καμία περίπτωση.

Δες εδώ 4 λόγους που έχεις κι εσύ για να αγοράζεις και να καταναλώνεις σταφύλια χωρίς φόβο και πάθος:

1. Ας ξεκινήσουμε από το βασικό που μας απασχολεί, τις θερμίδες. Ένα τσαμπί σταφύλια, μεσαίου μεγέθους, έχει γύρω στις 150 θερμίδες, που δεν τις λες ούτε πολλές ούτε λίγες. Είναι σαν να έχεις φάει δύο φρούτα.

2. Είναι ό,τι πρέπει για αποτοξίνωση. Μάλιστα ορισμένοι ακολουθούν και πρόγραμμα λίγων ημερών μόνο με σταφύλια, το οποίο όμως δεν στο προτείνω καθώς η μονοφαγία δεν είναι η καλύτερη επιλογή σου. Τα σταφύλια όμως βοηθούν πολύ στην κατακράτηση υγρών, και συντελούν στην αποβολή των τοξινών.

3. Εκτός από νόστιμα είναι και πολύ ωφέλιμα καθώς περιέχουν βιταμίνες Α, Β, C, αλλά και κάλιο.

4. Το κουκούτσι των σταφυλιών, που συνήθως δεν σου αρέσει, περιέχει ένα έλαιο το οποίο μειώνει τη χοληστερίνη. Μην το έχεις στο... φτύσιμο. Συμπάθησέ το.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: Allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top