Οι "μαγικές" τροφές που κόβουν την όρεξη

Επιλέξτε μια διατροφή πλούσια σε υδρόφυλλα

Σαλάτα υγιεινή διατροφή

Υπάρχουν τελικά κάποιες τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους; Υπάρχουν! Γνωρίστε τις υδρόφιλες τροφές, που κατακρατούν  νερό και στη συνέχεια εξαφανίζουν το αίσθημα της πείνας.  

Τα  υδρόφιλα συστατικά σε μια διατροφή, απλώνονται σαν μια παχύρρευστη μάζα στον εντερικό σωλήνα και έτσι πρώτον, το σάκχαρο στον οργανισμό παραμένει σε σταθερά επίπεδα και δεύτερον προσφέρουν μεγαλύτερης διάρκειας ενυδάτωση. 

Παρακάτω παραθέτουμε τις πιο σημαντικές τροφές που έχουν την ιδιότητα να αδυνατίζουν.

Ξεκινάμε με τους  σπόρους Chia, που έχουν την ιδιότητα να κατακρατούν δεκαπλάσια ποσότητα νερού από το βάρος τους.Έτσι δημιουργείται στον οργανισμό ένα αίσθημα κορεσμού. Οι συγκεκριμένοι σπόροι εμπλουτίζουν το σώμα με ηλεκτρολύτες, ενυδατώνουν και παρέχουν ουσίες σημαντικές για τον οργανισμό όπως σίδηρο και ασβέστιο.


Συνεχίζουμε με τα αχλάδια, που είναι γεμάτα με μία ουσία που ονομάζεται πηκτίνη και που κατακρατεί νερό και  το κριθάρι που επίσης δεσμεύει νερό.

Το περίφημο σούσι μας παρέχει τα φύκια "νόρι", με τα οποία τυλίγεται. Αυτά  είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που αποθηκεύουν νερό. Μπορείτε να τα βρείτε σε  φέτες σε μαγαζιά  με βιολογικά προϊόντα.


Πολλές φυτικές ίνες έχουν και τα ρεβίθια , που δημιουργούν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού το οποίο κρατά για ώρες. 

Ένα παρεξηγημένο φαγητό είναι οι μπάμιες, που μπορεί να μην τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης ,αλλά κάνουν την ίδια δουλειά με τις παραπάνω τροφές και μας παρέχουν πολλές βιταμίνες και σίδηρο
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top