24-25 Απριλίου: Αφιέρωμα στο "Θηλυκό/Αρσενικό" στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος!

Προβολές ταινιών και συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο

Με τίτλο Θηλυκό/ Αρσενικό και αφορμή την αέναο «πόλεμο των δύο φύλων», η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνδιοργανώνουν ένα αφιέρωμα σήμερα και αύριο που πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, μ�� ελεύθερη είσοδο.

Θα προβληθούν οι ταινίες «Η τιμή της αγάπης», μια πολυβραβευμένη ταινία της Τόνιας Μαρκετάκη, ταινία του 1983 που επικεντρώνεται στην εικόνα της γυναίκας στον νέο ελληνικό κινηματογράφο, επιλέγοντας να μιλήσει για το παρόν μέσα από το παρελθόν και η ταινία «Μικρές εξεγέρσεις», του Κυριάκου Κατζουράκη που κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα στο αφιέρωμα, μετά την προβολή της στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλον��κης και του Μόντρεαλ.

Ακόμη στα πλαίσια του κινηματογραφικού διημέρου, θα προβληθούν, επίσης, έξι ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους, τα οποία έχουν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα με τις προβολές θα γίνουν δύο συζητήσεις, με εκλεκτούς καλεσμένους και τα εξής θέματα: «Γυναίκες δημιουργοί: δυνατότητες και περιορισμοί» και «Γυναίκες στον κινηματογράφο: η ανδρική ματιά».

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών και συζητήσεων

Τρίτη 24 Απριλίου

18.15: «Αφηγήσεις άλλων γυναικών», «Για μια θέση στον χορό», «Docville-Λασκάρεως 99, Αθήνα» (παρουσία των σκηνοθέτιδων και συντελεστών).
21.00: Συζήτηση: «Γυναίκες δημιουργοί: δυνατότητες και περιορισμοί» (Στέλλα Θεοδωράκη-σκηνοθέτης, Βάλερυ Κοντάκος- σκηνοθέτης και παραγωγός, Κλεώνη Φλέσσα-σκηνοθέτης).
Χαιρετισμοί: Μαρία Στρατηγάκη-Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Μαρία Κομνηνού-Αν. Καθηγήτρια και Γεν. Γραμ. Δ.Σ. ΤΤΕ
21.45: «Η τιμή της αγάπης»

Τετάρτη 25 Απριλίου

18.15: «Σταυρούλα», «Σαγιόμι», «Κατινούλα» (παρουσία των σκηνοθετών, σκηνοθέτιδων και συντελεστών).
21.00: Συζήτηση: «Γυναίκες στον κινηματογράφο: η ανδρική ματιά», (Ντορέτα Αδαμάκη-κοινωνιολόγος, Γιάννα Αθανασάτου-ιστορικός κινηματογράφου, Κυριάκος Κατζουράκης-σκηνοθέτης, Μαρία Παραδείση-ιστορικός κινηματογράφου).
21.45: «Μικρές εξεγέρσεις» (παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών).

Πληροφορίες
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134 -136 (μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 3609695.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top