Ανακαλύφθηκε ο τάφος της Αγίας Θεοδώρας;

Ήρθε στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη

Ανακαλύφθηκε ο τάφος της Αγίας Θεοδώρας;

Έναν καμαροσκεπή τάφο με μαρμάρινο δάπεδο και τοίχους χωρίς επιχρίσματα ο οποίος ενδέχεται να είναι της Αγίας Θεοδώρας, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε οικόπεδο της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, στη Θεσσαλονίκη.


Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μελίνα Παϊσίδου, ο τάφος, άρχισε να φαίνεται στις αρχές Αυγο��στου και πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφτηκε ακέραιος.Ο τάφος βρέθηκε στο πρωτοβυζαντινά στρώματα και ήταν κενός, λόγω του ότι είχε γίνει παλαιότερα ανακομιδή των οστών.


Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ για την ενίσχυση των υπονοιών - για το αν ο τάφος ανήκε στην Αγία Θοδώρα - θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε ιστορικές πηγές, σε συνάρτηση με όλα τα ανασκαφικά ευρήματα.


Πάντως, όπως ανέφερε η κα Παϊσίδου, έπειτα την ολοκλήρωση των ανασκαφών θα κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού το πώς θα αξιολογηθεί ο τάφος και το αν θα οικοδομηθεί το οικόπεδο.


Η Οσία Θεοδώρα η Μυροβλύτης γεννήθηκε στην Αίγινα, και μετά το γάμο της ήρθε στη Θεσσαλονίκη λόγω των επιδρομών των Σαρακηνών. Με το θάνατο του συζύγου της μπήκε στη μονή του Αγίου Στεφάνου μαζί με την κόρη της Θεοπίστη. Απεβίωσε το 892 μ.Χ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top