Ο Ανδριάντας του Αριστοτέλη στο ΑΠΘ

Μπρούτζινο γλυπτό ύψους 3,20 μέτρων

Ο Ανδριάντας του Αριστοτέλη στο ΑΠΘ

Ο ανδριάντας του Αριστοτέλη θα κοσμεί από φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «καλωσορίζοντας» τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό από τον αύλειο χώρο της αίθουσας τελετών και του κτιρίου διοίκησης όπου και τοποθετήθηκε.


Ο μπρούτζινος ανδριάντας ύψους 3,20 μέτρων, τοποθετήθηκε απέναντι από τον ανδριάντα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, δίνοντας την εντύπωση ότ�� συνδιαλέγεται μαζί του, στο φυσικό του χώρο, αυτόν δηλαδή των επιστημών, της έρευνας και του πολιτισμού.


Για την πιστότερη απόδοση της φυσιογνωμίας του Σταγειρίτη φιλοσόφου, ο γλύπτης και αναπληρωτής καθηγητής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Τσάρας που το φιλοτέχνησε, άντλησε στοιχεία και πληροφορίες από τις προτομές των Μουσείων Ακρόπολης και Βιέννης, ενώ το σύνολο του γλυπτού φέρει σειρά από σημειολογικά στοιχεία που αποκαλύπτουν το έργο, την προσωπικότητα, τις σκέψεις και τις ιδέες που διέδωσε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος.


Συγκεκριμένα, ο ανδριάντας παρουσιάζει μια κίνηση προς τα εμπρός και στο αριστερό του χέρι φέρει έξι κυλίνδρους που συμβολίζουν το έργο του. Η σπειροειδής ανάπτυξη του χιτώναπαραπέμπει στο άπειρο και το συνεχές. Τις νυχτερινές ώρες, ο ανδριάντας θα υποστηρίζεται με φωτισμό νέον.


Τα αποκαλυπτήρια, θα γίνουν σε ειδική τελετή, την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 20.00 από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Αναστάσιο Μάνθο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top