Το μουσικό όργανο τoυ Obelix

Το λιθόφωνο όνομα και πράγμα

Το μουσικό όργανο τoυ Obelix

Βαριά είναι τα νέα για τους μουσικούς, αφού μπορεί η επιστήμη και η τεχνολογία να κάνουν την ζωή τους ευκολότερη, όμως το λιθόφωνο τους ξαναγυρίζει πίσω στην λίθινη εποχή.

Το λιθόφωνο είναι ένα πραγματικό μουσικό όργανο φτιαγμένο από πέτρες και εκ πρώτης όψεως, μπορεί να μοιάζει με μουσικό όργανο φτιαγμένο για τον Γαλάτη γίγαντα Obelix,όμως γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της Τέχνης και της τεχνολογίας.

Το πέτρινο μουσικό όργανο που ζυγίζει περίπου 100 κιλά και αποτελείται από 48 κομμάτια, κατασκευάστηκε για τις ανάγκε�� έρευνας του Πανεπιστημίου του Λιντς που μελετά τους ήχους που μπορεί να βγάλει ένα λίθινο όργανο.

Για το λόγο αυτό η μουσικός κρουστών, Έβελιν Γκλένι, θα δώσει στο Γιόρκσαϊρ της Αγγλίας το πρώτο κονσέρτο με το πειραματικό μουσικό όργανο, το οποίο, σύμφωνα με τους μουσικολόγους, ήταν πολύ διαδεδομένο στη Γη πριν από περίπου 3.000 με 6.000 χρόνια.

Δεν ξέρουμε ακόμα αν το λιθόφωνο ήταν τόσο διαδεδομένο, επειδή το παράταγαν οι μουσικοί όπου έβρισκαν, λόγω του βάρους του, αλλά ξέρουμε ότι οι σύγχρονοι μουσικοί θα χρειαστούν πολύ βοήθεια για να το δουν με καλό μάτι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top