Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Β. Χριστοδούλου

Οι γελοιογραφίες του ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες

Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Β. Χριστοδούλου

Έφυγε από τη ζωή, στα 93 του χρόνια, ο σκιτσογράφος Βασίλης Χριστοδούλου.Οι γελοιογραφίες του ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες, ενώ η πρώτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ηχώ της Ελλάδας» το 1936.

Ο Βασίλης Χριστοδούλου εργάστηκε για περισσότερα από πενήντα χρόνια στις εφημερίδες «Εφημερίς των Ελλήνων», «Αθηναϊκή», «Προοδευτικός Φιλελεύθερος», «Η Βραδυνή», «Η Μεσημβρινή» κ.ά. Επίσης, συνεργάστηκε στα περιοδικά «Θησαυρός», «Πάνθεον», «Εικόνες», «Ρομάντζο», «Παγκόσμιος Τύπος», «Σαββατοκύριακο», «Πρώτο» και σε διάφορα άλλα έντυπα.

Έχει λάβει μέρος σχεδόν σε όλες τις μεταπολεμικές εκθέσεις γελοιογραφίας και σκίτσου, ήταν το αρχαιότερο μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, ενώ έχει βραβευθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Βασίλης Χριστοδούλου είχε δηλώσει: «Το χιούμορ δεν παλιώνει. Αν σε κάνω εγώ εσένα σήμερα που είμαι 150 χρονών και χαμογελάσεις, σε έχω κερδίσει. Είμαι μαζί σου. ‘Η είσαι εσύ μαζί μου. Το αστείο είναι αστείο».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top