Η αρχιτεκτονική πάει στο Μουσείο Μπενάκη

Δύο εκθέσεις το Φθινόπωρο

Δύο εκθέσεις για την αρχιτεκτονική φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη αυτό το φθ��νόπωρο. Πρόκειται για την Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων από την χώρα μας και μια έκθεση αφιερωμένη στους Δανούς που μεγαλούργησαν.

Η 6η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, από 17 Σεπτεμβρίου έως 17 Οκτωβρίου, συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής παραγωγής των αρχιτεκτόνων έως 45 ετών και παρουσιάζει υλοποιημένα έργα, καθώς και μη υλοποιημένες προτάσεις.

Παράλληλα θα τρέχει και η έκθεση «Δανοί αρχιτέκτονες και μηχανικοί για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη» η οποία παρουσιάζει το έργο 29 δανέζικων σχεδιαστικών εταιριών με περισσότερες από 140 αρχιτεκτονικές προτάσεις.

Ο επισκέπτης θα αντιληφθεί την εξέλιξη της σημερινής αρχιτεκτονικής η οποία πάει πέρα από τα φυσικά αντικείμενα, εμπεριέχει τον συνειδητό συσχετισμό του κτιριακού και πολεοδομικού σχεδιασμού με τους χρήστες, τη φύση, την οικολογία, με το παρελθόν και με το μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top