«Λίφτινγκ» αξίας 20 εκ. ευρώ στα μουσεία

Για βελτίωση ή διαμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών

«Λίφτινγκ» αξίας 20 εκ. ευρώ στα μουσεία

Πόσες φορές έχετε αγανακτήσει επισκεπτόμενοι έναν αρχαιολογικό χώρο γιατί είτε δεν βρίσκετε ένα μέρος να ξαποστάσετε, κάπου να βρείτε λίγο νερό να ξεδιψάσετε ή να βρείτε ενημερωτικά φυλλάδια-οδηγούς για την πληροφόρηση σας;


Το Υπουργείο Πολιτισμού γνωρίζοντας τις χρόνιες «ασθένειες» των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων ζήτησε από τους φορείς του την καταγραφή και αξιολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών σε 176 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που είναι επισκέψιμοι με εισιτήριο, με στόχο την αναβάθμισή τους.


Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, η λίστα έκρυβε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις ξεκινώντας από το… ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο Μουσείο Ακρόπολης. από το οποίο απουσιάζουν παροχές όπως ο χώρος στάθμευσης.


Άλλα παραδείγματα είναι η απουσία δίγλωσσων πινακίδων στην Ακρόπολη, η έλλειψη βασικών υπηρεσιών για ΑΜΕΑ στην συντριπτική πλειοψηφία των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κλπ.


Κινούμενο προς αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ύψους 20 εκ. ευρώ με ορίζοντα τριετίας για τη βελτίωση ή τη δημιουργία (όπου δεν υπάρχουν) των παρεχόμενων υπηρεσιών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.


Όπως σημείωσε ο κ. Γερουλάνος τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας είναι μια «διαχρονική πηγή πλούτου, την οποία ως τώρα θεωρούσαμε δεδομένη αλλά δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη πλέον». Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται ετησίως μουσεία και μνημεία της χώρας αποφέροντας στο κράτος πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top