Πάσχα με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και φουλ διασκέδαση!

Mία εντυπωσιακή εμπειρία επιστήμης στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Πάσχα με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα Στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Πάσχα έρχεται και το Ίδρυμα Ευγενίδου με γιορτινή διάθεση σας περιμένει με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Νέες εκδόσεις που θα διαβάσουν τα παιδιά αυτό το Πάσχα

Μια εντυπωσιακή εμπειρία επιστήμης για όλες τις ηλικίες!

Πώς σχετίζεται η φωτιά με το οξυγόνο; Θα μπορούσαμε να έχουμε υποβρύχιες φωτιές; Πώς καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά πυροτεχνήματα;

Στο Science Show «Η επιστήμη των βεγγαλικών», ανακαλύπτουμε τα χαρακτηριστικά των καύσεων, αξιοποιούμε την επιστήμη της Φυσικής και της Χημείας για να γνωρίσουμε το πώς παράγουμε λάμψεις, χρώματα και ελεγχόμενες εκρήξεις, αλλά και το πώς τελικά καταφέρνουμε να δούμε εντυπωσιακά πυροτεχνήματα ψηλά στον πασχαλινό ουρανό!

*Η δημιουργία και ο χειρισμός των πυροτεχνημάτων οφείλει να γίνεται αποκλειστικά από επαγγελματίες, με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προστασία των ανθρώπων και της πανίδας.

Παιδιά μέχρι 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα, καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 6 ετών.

Πασχαλινή αποστολή με Scratch | Ηλικίες: 10-13 

Η Πασχαλιά και η Μάγια χρειάζονται την βοήθειά σου!

Αποστολή σου είναι να οδηγήσεις την Μάγια στην Πασχαλιά με τη βοήθεια του συνεργάτη σου και στη συνέχεια να ενισχύσεις τον κώδικα προστασίας ώστε να την προστατέψεις από τους ανοιξιάτικους εισβολείς.

Ο σκοπός; Να κάνεις τη διαδρομή προς την Πασχαλιά πιο δύσκολη και γεμάτη δοκιμασίες. Πώς; Κάνε τα περάσματα πιο στενά, βάλε εμπόδια στα κομβικά σημεία, πρόσθεσε κωδικούς ασφαλείας. Πού; Μα φυσικά στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch και με τη βοήθεια των blocks προγραμματισμού. 

Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο

Οι προετοιμασίες για την καθιερωμένη ανοιξιάτικη γιορτή στο Κάστρο με τις Πασχαλιές έχουν ξεκινήσει. Η Λαμπρή, καθώς βιάζεται να μεταφέρει τα πασχαλινά αυγά στο κάστρο, παραπατάει. Τα αυγά σκορπίζονται στο μαγεμένο δάσος. Ανακάλυψε και μετάφερε τα αυγά στο κάστρο, ώστε να ξεκινήσει η γιορτή. 

Αρχικά καλούμαστε να αναγνωρίσουμε ένα φωτεινό μοτίβο και να το συμπληρώσουμε προγραμματίζοντας κατάλληλα τον μικροελεγκτή microbit, ανακαλύπτοντας την έννοια της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, ερχόμαστε σε επαφή με το EV3 brick. Αφού κατανοήσουμε πώς κινείται, το προγραμματίζουμε να ολοκληρώσει την διαδρομή από το μαγεμένο δάσος στο κάστρο, έχοντας ανακαλύψει τα πασχαλινά αυγά που σκορπίστηκαν στον δρόμο του.
Τέλος, μια έκπληξη μας περιμένει στο κάστρο, ώστε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

- Κατανόηση της προγραμματιστικής διαδικασίας (αναγνώριση ρουτίνας, ανάπτυξη αλγορίθμου, έλεγχος μέσω της δοκιμής και διόρθωση προγράμματος).
- Γνωριμία με τους μικροελεγκτές microbit και την ασύρματη επικοινωνία τους.
- Γνωριμία και οπτικός προγραμματισμός κίνησης της πλατφόρμας Lego Mindstorm EV3.
 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top