Σε δημοπρασία χειρόγραφο συναγωνιστή του Ρήγα

Πουλήθηκε 29.500 ευρώ

Χειρόγραφο του Φιλικού και αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Χριστόφορου Περραιβού πουλήθηκε 29.500 ευρώ στη δημοπρασίατου οίκου «Βέργος».Ο Περραιβός ήταν ο μόνος από τους συναγωνιστές του Ρήγα, που γλίτωσε την εκτέλεση και διέσωσε λεπτομέρειες του μαρτυρίου του.

Το χειρόγραφο αποτελεί σημαντικό ντοκουμέντο της νεότερης ελληνικής ιστορίας, καθώς η «Ιστορία» του Περραιβού παραμένει πηγή πληροφοριών για την κοινωνική οργάνωση των Σουλιωτών και τους ηρωικούς αγώνες τους εναντίον του Αλή Πασά.

Η «Ιστορία του Σουλίου και Πάργας», πρωτοκυκλοφόρησε ανώνυμα το 1803 και με κρυπτογραφημένο όνομα συγγραφέα το 1815. Στην έκδοση του 1857 ο συγγραφέας έκανε πολυάριθμες διορθώσεις και συμπληρώσεις.

Στην ίδια δημοπρασία μια ποιητική συλλογή του Καβάφη πωλήθηκε 2.242 ευρώ, μια επιστολή του Κεμάλ Ατατούρκ προς το βασιλιά Γεώργιο Β΄ 2.360 ευρώ και μια προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη, από τις πρώτες ημέρες της επανάστασης στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες, 8.260 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top