Νέο «πρόσωπο» για την πλατεία Θεάτρου

Οι προτάσεις του διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου

Νέο «πρόσωπο» για την πλατεία Θεάτρου

«Έχεις πάει στον εκπληκτικό κήπο με το τρεχούμενο νερό στην πλατεία Θεάτρου;» θα μπορούσε να ρωτά κάποιος Αθηναίος έναν συμπολίτη του καθώς η πρόταση που ήρθε πρώτη στο διαγωνισμό στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της περιοχής προβλέπει ριζικές αλλαγές στην πλατεία.


Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και τα βραβευμένα σχέδια είναι δημιουργίες των αρχιτεκτόνων Ματθαίου Παπαβασιλείου και Βαλεντίνας Καρβουντζή. Το σχέδιο των 2 ταλαντούχων αρχιτεκτόνων προβλέπει τη δημιουργία ενός μικρού κήπου με τρεχούμενο νερό.


Αξιόλογες ήταν όμως και οι προτάσεις που έλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Με το δεύτερο βραβείο τιμήθηκε η ομάδα των Joao Ρrates Ruivo, Rachel Μaria Οliveira, Βασίλη Οικονομόπουλου παρουσιάζοντας μια αξονομετρική πρόταση με μια αιωρούμενη σφαίρα ως σήμα στον ουρανό ενώ το τρίτο βραβείο κέρδισαν οι Διονύσης Ζαχαριάς , Αλεξάνδρα Στράτου, Φίλιππος Φωτιάδης με την πρόταση τους που προβλέπει νησίδες πεζοδρόμησης με διαφορετικά υλικά και χρώματα για το τρίτο βραβείο του διαγωνισμού.


Όλες οι προτάσεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό παρουσιάζονται μέχρι τις 4 Ιανουαρίου στη Διπλάρειο Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top