H Χορωδία των Αγοριών της Βιέννης

Έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

H  Χορωδία των Αγοριών της Βιέννης

H Χορωδία των Αγοριών της Βιέννης, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας για δυο παραστάσεις. To σύμβολο της Αυστρίας και της βιεννέζικης παράδοσης εδώ και 500 σχεδόν χρόνια θα δώσει ένα κοντσέρτο a cappella σε έργα Κερουμπίνι, Μότσαρτ, Πουλένκ, Χάυντν, στις 21 Δεκεμβρίου και με μια συναυλία με χριστουγεννιάτικη μουσική (Μότσαρτ, Μπραμς, ��άυντν, Χαίντελ κ.α.), με τη συνοδεία της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, στις 22 Δεκεμβρίου.

Τα 100 αγόρια της χορωδίας, από 10 έως 14 ετών, είναι χωρισμένα σε τέσσερις περιοδεύουσες ομάδες και καθεμιά έχει το όνομα συνθέτη που συνδέεται με την ιστορία της: Μότσαρτ, Χάιντν, Σούμπερτ, Μπρούκνερ. Δίνουν 300 κοντσέρτα το χρόνο σε ένα κοινό 500.000 ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο. Στο Μέγαρο Μουσικής θα εμφανιστεί η ομάδα Μπρούκνερ.

Η Χορωδία των Αγοριών δημιουργήθηκε το 1498, όταν ο Αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός ο 1ος, θέλησε να υποστηρίξει την ανάπτυξη μουσικού κέντρου στην Αυστρία για να ανταγωνιστεί την Βουργουνδία και την Ολλανδία, μουσικές εστίες της εποχής. Τα 12 αγόρια της πρώτης χορωδίας, ντυμένα με στρατιωτική στολή, αφού εκπαιδεύονταν με αυστηρότητα και πειθαρχία, έψελναν την καθημερινή λειτουργία στο αυτοκρατορικό παρεκκλήσιο και αργότερα εξελίσσονταν σε επαγγελματίες μουσικούς.

Οι αδελφοί Χάιντν και ο Σούμπερτ, υπήρξαν, ανάμεσα σε άλλα σπουδαία ονόματα μουσικών, μέλη της χορωδίας, η οποία έχει εμφανιστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους μαέστρους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top