Κώδικας Ντα Βίντσι: Τι κρύβουν τα μάτια της Μόνα Λίζα;

Γράμματα και σύμβολα ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Ένας νέος "Κώδικας Ντα Βιντσι", αληθινός αυτή τη φορά, ενδέχεται να κρύβεται στα ματιά της "Τζοκόντα". Ερευνητές ανακάλυψαν στα μάτια της Μόνα Λίζα μικροσκοπικούς αριθμούς , γράμματα και μυστικά σύμβολα κι ελπίζουν να σπάσουν τον κώδικα και να λύσουν το μυστήριο που περιβάλλει το διάσημο πίνακα εδώ και 500 χρόνια.

Έτσι, η πιο μυστηριώδης γυναίκα στον κόσμο ίσως δεν κρύβει τελικά τα μυστικά στο α��νιγματικό της χαμόγελο αλλά στα... μάτια της. Χρειάστηκαν 500 χρονια για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες ότι στα μάτια της Μονα Λίζα ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε γράμματα και αριθμούς τόσο μικροσκοπικούς, που εντοπίστηκαν με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Στο αριστερό μάτι της "Τζοκόντα" εντοπιστήκαν δυο γράμματα, ενδεχομένως τα αρχικά της υπογραφής του καλλιτέχνη, της μοναδικής που έχει βρεθεί. Αλλά και στο δεξί μάτι εντοπίζεται ένα γράμμα που όμως είναι πολύ δυσανάγνωστο. Ακόμα, ανακοινώθηκε η ανακάλυψη δυο σύμβολων που είναι βέβαιο ότι αποτελούν ένα μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο δεξί μάτι υπάρχουν τα γράμματα L και V, τα αρχικά τ��υ ονόματος του Ντα Βίντσι, ενώ στο αριστερό μετά βίας διακρίνονται τα γράμματα C και E ή B, ενώ στο φόντο οι αριθμοί 72 και 2.

Τον πραγματικό κώδικα Ντα Βιντσι ανέλαβε να σπάσει η Εθνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια ομάδα ιστορικών-ντέντεκτιβ που τους αποκαλούν ομάδα CIS της ιστορίας της τέχνης. Μάλιστα, τον ρόλο του καθηγητή Ρόμπερτ Λανγκτον της περίφημης ταινίας ανέλαβε ο ιταλός Δρ Σιλβανο Βιντσετι, που λίγους μήνες νωρίτερα είχε καταφέρει να εξιχνιάσει το μυστήριο του θανάτου ενός αλλού μεγάλου δάσκαλου της Αναγέννησης , του Καραβάτζιο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top