Μια περιουσία δημοπρατήθηκε ένα κυκλαδικό είδωλο.

Άγγιξε τα 17.000.000 δολάρια

Μια περιουσία δημοπρατήθηκε ένα κυκλαδικό  είδωλο.

Μια περιουσία πωλήθηκε στη δημοπρασία του οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη ένα κυκλαδικό είδωλο. Πρόκειται για ένα γυναικείο ειδώλιο που αναπαριστά εγκυμονούσα και είναι τύπου «Σούπερ μάστερ».

Η τελική τιμή πώλησης άγγιξε τα δεκαεπτά εκατομμύρια δολάρια και συγκεκριμένα πωλήθηκε για 16.882.500, ανατρέποντας κάθε προγνωστικό, κα��ώς ακόμη και ο ίδιος ο οίκος το είχε εκτιμήσει ανάμεσα σε τρία και πέντε εκατομμύρια.

Το κυκλαδικό είδωλο δημιουργήθηκε το 2400 π. Χ., έχει ύψος 29,2 εκατοστά και είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο. Όπως γράφει η εφημερίδα το Έθνος, ανήκε στη συλλογή Μάριον Σούστερ, στα χέρια της οποίας περιήλθε πριν από το 1965 και βρισκόταν στη Λοζάνη μέχρι τη δεκαετία του ‘90, οπότε και πέρασε στον Ρόμπιν Σάιμς. Ακολούθησε παραμονή του σε ιδιωτική συλλογή στις ΗΠΑ και πώλησή του στους Κρίστις από το Πρακτορείο Φοίνιξ της Γενεύης.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τα περίφημα και λεηλατημένα κυκλαδικά της ειδώλια, τα οποία έχουν βγει στο παρελθόν από την χώρα. Πριν από λίγες ημέρες, στη δημοπρασία των Σόθμπις της Νέας Υόρκης, ένα ακόμη κυκλαδικό ειδώλιο έπιασε 332.500 δολάρια με τιμή εκκίνησης τα 300.000 δολάρια, ενώ μια προτομή του Αντίνοου, από ρωμαϊκό εργαστήριο έφτασε τα 23.826.500 δολάρια με τιμή εκκίνησης 2-3 εκατομμύρια. Μια αιγυπτιακή σφίγγα ήταν το επόμενο ακριβό αντικείμενο. Πουλήθηκε για 5.234.500 δολάρια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top