Ανθισμένες Ροδακινιές: Μουσικές συναυλίες και party με ιδιαίτερα cocktails

Ένα μοναδικό φεστιβάλ για το θαύμα του Ροζ Κάμπου

Ανθισμένες Ροδακινιές: Ένα Φεστιβάλ Γεμάτο Κέφι

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ) ανακοινώνει με ενθουσιασμό τις ετήσιες δράσεις «Ανθισμένες Ροδακινιές 2024»  ένα μοναδικό φεστιβάλ που αναδεικνύει το φυσικό θαύμα του Ροζ Ημαθιώτικου Κάμπου.

Δες το πρώτο pumptrack στην Αττική - Έτοιμη η πίστα για ποδήλατο και πατίνι

Παρασκευή 22 Μαρτίου ώρα 19.30 ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ For Children

Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο

Με τη Σονάτα Νο.19 σε Μι ύφεση μείζονα για πιάνο και βιολί του W.A. Mozart, ξεκινά η συναυλία, έργο το οποίο συνέθεσε το 1778 στο Mannheim. Αποτελείται από δύο μέρη και τα δύο όργανα έχουν ισάξιο ρόλο. Το δεύτερο έργο αποτελεί μία μεταγραφή δέκα επιλεγμένων κομματιών της συλλογής “For Children” του Béla Bartók για βιολί και πιάνο, από τον βιολιστή και δάσκαλο Ede Zathureczky. Τόσο η αρχική σύνθεση όσο και η μεταγραφή απευθύνεται σε μαθητές με στόχο την τεχνική αλλά και ερμηνευτική τους εξέλιξη. Το έργο “In the Mists” του Τσέχου συνθέτη Leoš Janáček είναι για σόλο πιάνο. Εξερευνά τις κλίμακες με πολλές υφέσεις και δημιουργεί μέσα από αυτές ένα “ομιχλώδες τοπίο” για τον ακροατή. Τέλος, η Σονατίνα Op.100 του A. Dvořák, γράφτηκε κατά την παραμονή του συνθέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι αφιερωμένη στα δύο παιδιά του που έπαιζαν βιολί και πιάνο.

Συντελεστές

Σοφία Κουπίδου – Βιολί

Κωνσταντίνα Κουκουμπέση – πιάνο

είσοδος ελεύθερη

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Παρασκευή 22 Μαρτίου , ώρα 21.00

PrimaVER(i)A “Pink Wine Party”

Για 1η φορά διοργανώνουμε ένα μοναδικό πάρτι, το PrimaVER(i)A “Pink Wine Party”. Υποδεχόμαστε την «Ροζ Εποχή της πόλης» διασκεδάζουμε με την Μπάντα του μοναΔικού μας Μίμη Νικολόπουλου για καλό σκοπό και συνδέουμε το ροζέ κρασί της περιοχής μας με τα ροζ άνθη του κάμπου μας! Θα χαιρόμασταν πολύ αν στο πάρτι είχες κάτι Ροζ επάνω σου ! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Πρωτοβουλία για το Παιδί».

είσοδος 12€ (Κάρτες εισόδου: γραμματεία ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας/ 3Ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078100)

Sala Ελιά

Σάββατο 23 Μαρτίου , ώρα 19.30

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

“Canción de Arrabal”

Μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου!

Στο Canción de Arrabal ερμηνεύεται μουσική δυο αιώνων, γεμάτη εικόνες και χρώματα. Έργα, εμπνευσμένα άλλες φορές από τις λαϊκές παραδόσεις των τόπων προέλευσής τους και άλλες φορές από τα αστικά ιδιώματα των μητροπόλεων, διασκευάζονται σε μορφή duo & amp; trio για τσέλο, κιθάρα και μπαγιάν ή μπαντονεόν και πλαισιώνονται από solo έργα και κιθάρα, τσέλο ή μπαγιάν που αναδεικνύουν τον ηχοχρωματικό πλούτο και στόφα του κάθε οργάνου.

Οι τρεις μουσικοί, ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες έχουν εδώ και πολλά χρόνια πολυποίκιλη καλλιτεχνική δράση τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά. Έχοντας ως

βάση τους τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συνεργάζονται από το 2005 σε διάφορα φεστιβάλ, αφιερώματα, κοντσέρτα με ορχήστρα και συναυλίες με νέα μουσική.

Συντελεστές

Κωνσταντίνο Ράπτη – μπαγιάν/μπαντονεόν

Μαρία Ανισέγκου – τσέλο

Κώστα Μακρυγιαννάκη – κιθάρα

είσοδος ελεύθερη

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Κυριακή 24 Μαρτίου , ώρες 10:00 – 13:00

Ορεινή ποδηλατάδα με θέα τις ανθισμένες ροδακινιές

Οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας υπό την καθοδήγηση της Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας/ Imathia Paths & Τrails White goat cycling club θα διανύσουν διαδρομές με θέα τον ολάνθιστο ροζ κάμπο.

Πληροφορίες διαδρομής :

Ξεκινάμε με αφετηρία από την πλατεία Ωρολογίου με κατεύθυνση το Κομνήνιο από την πλευρά του βουνού, από εκεί θα απολαύσουμε από την πλαγιά τον ροζ κάμπο. Στη συνέχεια θα περάσουμε μέσα από χωράφια με ροδακινιές προς το χωριό Τριπόταμο, ανηφορίζουμε για Ανάληψη και από εκεί αρχίζουμε τη κατάβαση μας, με θέα τον ροζ κάμπο ξανά και παρέα μας τον ποταμό Αλιάκμονα με τερματισμό την πλατεία Ωρολογίου.

Θα υπάρχουν 2 ενδιάμεσοι σταθμοί για ξεκούραση, προμήθεια νερού κ γλυκίσματος.

Ώρα συγκέντρωσης: 09:30

Απόσταση : 33 χλμ / 680μ υψομετρικά

Απαραίτητα κράνος / MTB ποδήλατο με ανάρτηση

Προφίλ αναβάτη : Intermediate/ ηλικιακό όριο από 15 έως 99+

Συνοδεία MTB guide leaders

Διάρκεια ποδηλατάδας 3ώρες

Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο προφίλ

Facebook/Instagram : Imathia paths & trails ή στο τηλέφωνο 6977.347.411 Νικόλας Δρίζης Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

 

 

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Βεργόνα της Βέροιας η γοργόνα» της Παρασκευής Κοτσάλου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γιώργος Κλοκίδης, αρχαιολόγος, Δέσποινα Καρυπίδου, φιλόλογος και η συγγραφέας Παρασκευή Κοτσάλου. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ζήσης Χ. Πατσίκας. Εκδόσεις Παρέμβαση.

Πολυχώρος Ελιά

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

Τα café και τα bar της πόλης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ 2024 συμμετέχουν προσφέροντας ένα συν ένα ροζέ κρασί στους πελάτες τους και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα ροζ άνθη σε ειδικές τιμές!

Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας κερνάει παγωτό ροδάκινο το Σάββατο 9 Μαρτίου και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης θα δημιουργούν γλυκά εμπνευσμένα από τις Ανθισμένες Ροδακινιές!

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βέροιας και ο ΤΟΒ έχουν χαράξει δυο τουριστικές διαδρομές, χαμηλού κόστους, μέσα στις ανθισμένες ροδακινιές, με στάση 15 λεπτών, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν τα δέντρα από κοντά, να φωτογραφηθούν, να ζήσουν τη μαγεία του ροζ κάμπου.

 Piano natural heritage project Flying piano στις ανθισμένες ροδακινιές

Η ιπτάμενη πιανίστα Ελένη Ξυδιά με τον σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη, βραβευμένοι για τα project τους με περισσότερα από 25 διεθνή βραβεία έρχονται στον ανθισμένο κάμπο της Βέροιας για το επόμενο project τους. Στον ολάνθιστο κάμπο θα δημιουργήσουν ένα video που θα συνδυάζει τη μουσική της Ελένης με την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής!

Συνδιοργάνωση: Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ) - Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας - Επιμελητήριο Ημαθίας- Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας -Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Βέροιας - ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας - Ένωση Φωτογράφων Κεντρικής Μακεδονίας - Imathia Paths & Τrails /White Goat Cycling Club. Με τη υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βέροιας.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας στις ημερομηνίες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων θα υπάρξουν ανακοινώσεις στη σελίδα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας στο Facebook https://www.facebook.com/veriatourismclub στο Instagram https://www.instagram.com/veriatourismclub

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top