Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων με κορυφαίες συναυλίες και παραστάσεις

Δείτε το πρόγραμμα 16- 30 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Βράχων: Έρχεται Με Κορυφαίες Συναυλίες

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του  Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων. Κορυφαίες συναυλίες και παραστάσεις θα γίνουν ανάρπαστες. 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου -Συναυλία Μαρίζα Ρίζου

Με τον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας του τέταρτου προσωπικού της άλμπουμ «Το Χωριό» η Μαρίζα Ρίζου ολοκληρώνει την καλοκαιρινής της περιοδεία με μία μεγάλη συναυλία.

«Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο 4ος δίσκος μου με τίτλο «Το Χωριό». Παρέα με ένα μέρος του χωριού -που είναι δηλαδή οι πολύτιμοι συνεργάτες μου-, ετοιμάσαμε ένα live που μιλά για τη διαδρομή που δυστυχώς δε γίνεται να παραλείψει κανείς, εάν θέλει να φτάσει στην ευγνωμοσύνη και στην βαθιά εκτίμηση της ζωής και «Του Χωριού» του. Πιο κοντά από ποτέ, πιο μαζί και ήρεμα από ποτέ με μοναδικό στόχο να είμαστε όντως παρόντες και να το χαρούμε.
Να είναι οι βραδιές μας σαν να έχουμε μαζευτεί σε ταράτσες και τα λέμε, συνδεόμαστε και γελάμε και κλαίμε και ζούμε. Και είναι όλα οκ και αποδεκτά.

Μουσικοί

Μάρκος Χαϊδεμένος - Επιμέλεια ενορχηστρώσεων, Πιάνο, Hammond, Roads Παναγιώτης Κωστόπουλος - Τύμπανα Γιώργος Μουχτάρης – Κοντραμπάσο, Synth Bass, Μελόντικα, Ρεκ Άγγελος Αϊβάζης – Κιθάρα, Τζουράς Σπύρος Νίκας – Σαξόφωνο, Κλαρίνο Γιώργος Ταμιωλάκης - Τσέλο.

Επιμέλεια ήχου: Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης Φωτισμοί: Φίλιππος Τρέπας Παραγωγή: Menta Art Productions

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου- Ντάριο Φο, Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Μετά από δύο «σε εξαντλητικό βαθμό» sold out σεζόν και πολλά θεατρικά βραβεία, η «παράσταση της χρονιάς» που αποθεώθηκε από 140.000 θεατές και για την οποία παραμιλάνε δύο χρόνια τώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάνει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.
Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.

Το έργο

Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!

Ο Ντάριο Φο καταφέρνει να ξεσκεπάσει μέσα από το έργο του, τη δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι, που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, σήμερα, χρόνια μετά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές –πάρα πολλές- ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

Λέει ο Ντάριο Φο: «Το έργο παίζεται από τον καιρό που γράφηκε με αμείωτη επιτυχία. Ίσως γιατί στη ζωή πληθαίνουν κάθε τόσο η αιματοχυσία, οι βόμβες τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα σκάνδαλα… Πάντα από τα ίδια συστήματα που οργανώνουν τη βία και που δεν μπορούν να χωνέψουν αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι.»

Η παράσταση 

Στην παράστασή μας το έργο, η πλοκή και η ανατρεπτική ματιά του συγγραφέα είναι η βάση για να σχολιάσουμε με χιούμορ την δική μας πραγματικότητα ακολουθώντας και την άποψη του Ντάριο Φο:
«Δεν θεωρώ ένα έργο μου ολοκληρωμένο, αλλά ανοιχτό σε συνεχείς διαφοροποιήσεις. Ακόμη και σήμερα όποιος ανεβάζει κείμενά μου σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πρέπει να ξέρει πως έχει να κάνει με ένα υλικό ρευστό, ικανό να το προσαρμόσει κανείς και να το πλάσει στα μέτρα της δικής του πραγματικότητας και να ανασύρει αναφορές που θα κάνουν την πλατεία του θεάτρου να θυμώσει, να σκεφτεί, να γελάσει.»

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδίρη/Γιάννης Κακλέας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική σύνθεση: Βάϊος Πράπας
Στίχοι τραγουδιών: Πάνος Βλάχος
Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου, Ρέα Σαμαροπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Καλαβρού
Βοηθός φωτίστριας: Στέβη Κουτσοθανάση
Γραφείο Τύπου – Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη
Διαφήμιση – Social Media: Renegade Media / Βασίλης Ζαρκαδούλας
Παραγωγή: ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος, Παναγιώτης Κατσώλης.

Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας

Το αγγελικό και μαύρο φως, όπως γράφει στο τελευταίο μέρος της «Κίχλης» ο Σεφέρης, είναι αυτό που «βλέπει» ο τυφλός Οιδίποδας, ο γέροντας ικέτης. Είναι η συντριβή και η δικαίωσή του μαζί, το μετέωρο πέρασμά του στον άλλο τόπο, τις αόρατες πλάκες του άλσους των Ευμενίδων, που θα τον υποδεχτούν και θα τον καταπιούν. Η παράσταση φέρνει στο προσκήνιο τη διφορούμενη εκκρεμότητα του τέλους ενός ήρωα σημαδεμένου από τη μοίρα. Πώς μπορεί να μεταφραστεί σκηνικά αυτός ο μετεωρισμός ανάμεσα στο δίκαιο και στο άδικο, ανάμεσα στην αποδοχή της μοίρας και στην άρνησή της; Ο λόγος του Σοφοκλή, ο λόγος στα χείλη των ηρώων του, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης, της Ισμήνης, του Πολυνείκη, του Κρέοντα, δεν επιδέχεται κανέναν οριστικό διαχωρισμό του καλού απ’ το κακό, του ιερού απ’ το βλάσφημο. Αυτός ο λόγος, μέσα από τη μουσική των σωμάτων, γίνεται ένας τόπος αιώνιος, ο αιώνιος χρησμός. Αυτόν τον λόγο και τη βαθιά ποιητική, χρησμική του δύναμη, ζητά να απελευθερώσει αυτή η παράσταση.

Συντελεστές

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη, Θάνος Τσακνάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Σκεύας, Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλη Πεζανού
Μουσική: Σήμη Τσιλαλή
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Damiano Ottavio Bigi
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Τρέιλερ: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Social Media: Renegade
Νομικός Σύμβουλος: Φιλιώ Καστραντά
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σαβουιδάκης
Βοηθός ενδυματολόγου: Χάρης Σουλιώτης
Βοηθοί Παραγωγής: Βαγγέλης Βογιατζής, Ξένια Καλαντζή
Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης, Νίκος Νίκας, Γιώργος Φριντζήλας, Damiano Ottavio Bigi, Νίκος Δερτιλής, Γιώργος Μπούτσικας

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη  20 Σεπτεμβρίου ,Αριστοφάνη Βατράχια

Μια κωμωδία με DNA τραγωδίας.

Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή.
Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας. Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας με οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Έφη Μπίρμπα
Διασκευή: Έφη Μπίρμπα, Άρης Σερβετάλης, Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Μουσική: Constantine Skourlis
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Καρβέλας
Κοστούμια: Έφη Μπίρμπα, Βασιλεία Ροζάνα
Επιμέλεια κίνησης: Μιχάλης Θεοφάνους
Βοηθός σκηνοθέτιδας-καλλιτεχνική συνεργάτις: Δάφνη Αντωνιάδου
Βοηθός σκηνογράφου-καλλιτεχνική συνεργάτις: Βάσια Λύρη
Βοηθός ενδυματολόγων-καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αλέξανδρος Γαρνάβος Σύμβουλος ήχου: Νικόλας Καζάζης
Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής
Παραγωγή Χώρος Τέχνης
Σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο, Αριστοφάνη Σφήκες

Mια συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας
Η αιρετική Λένα Κιτσοπούλου στην πρώτη της σκηνοθετική κάθοδο στην Επίδαυρο ανεβάζει μια διασκευή της δηκτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη. Στους Σφήκες ο ποιητής σατιρίζει με ευφάνταστο τρόπο τη μανία των Αθηναίων να λύνουν δικαστικά τις διαφορές τους, αλλά και τις ρωγμές του δικαστικού συστήματος που επέτρεπε σε επιτήδειους να χειραγωγούν τη δικαιοσύνη προς όφελός τους.
Εξήντα χρόνια μετά την παράσταση του Αλέξη Σολομού, το Εθνικό Θέατρο καλεί την ανατρεπτική δημιουργό να στρέψει τη ματιά της στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει το αριστοφανικό έργο, σαρκάζοντας τις σύγχρονες παθογένειες με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Συντελεστές

Μετάφραση: Στέλιος Χρονόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία/Διασκευή/Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνικά-Kοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ
Δραματολόγος παράστασης: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Mελίνα Παιονίδου
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Σαββίνα Τσάφα

Διανομή (αλφαβητικά): Δάφνη Δαυίδ, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Κωνσταντίνος Καπελλίδης, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Νίκος Κουσουλής, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ιωάννα Μαυρέα, Θάνος Μπίρκος, Δημήτρης Ναζίρης, Πάνος Παπαδόπουλος, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Μαριάννα Πουρέγκα, Θοδωρής Σκυφτούλης
Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά)
Δημήτρης Βαρελόπουλος, Μαρίνος Γαλατσινός, Σοφία Ευκλείδου, Βαγγέλης Καρίπης
Εισιτήρια: 18 € Κανονικό | 14 € 65+ |10 € φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ Προπώληση: ticketservices.gr

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου  Συναυλία NOVEL 729

Στιχοθεραπεία

ON DECKS: SATIVA + FRIENDS
Ο Novel 729 έρχεται στο Θέατρο Βράχων για μια ακόμα στιχοθεραπεία πριν την κυκλοφορία του επόμενου του δίσκου.
Ο χειμώνας πέρασε, το καλοκαίρι έφτασε και ο Σεπτέμβρης περιμένει τα ανήσυχα μυαλά να ενώσουν τις φωνές τους - στην μεγαλύτερη συναυλιακή γιορτή του 729 στην Αθήνα!
Εισιτήρια: Early birds: 10€ | Προπώληση + είσοδος 12

Δευτέρα  25, Τρίτη  26 Σεπτεμβρίου Συναυλία Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Με προσθήκη νέων συνεργατών και ανανεωμένο πρόγραμμα, θα δοθεί -νότα τη νότα- η «μάχη» για το δικαίωμα στο όνειρο.
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Alkyone, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώργος Αγγελάκης, Φοίβος Άνθης, Θανάσης Βόλλας, Αποστόλης Γιάγκος, Νίκος Δημηνάκης, Λεωνίδας Κυρίδης, Κωσταντής Πιστιόλης.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ: Μάκης Πελοπίδας Θέμης Δημητρακόπουλος: Ηχοληψία
Χρήστος Λαζαρίδης: Φωτισμοί

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου: Φροντιστής σκηνής
Παραγωγή: NOVEL VOX

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29, ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟυ Συναυλία Idles

Guests: Mykki Blanco, Tempers & Pillow Queens
Οι εκρηκτικοί IDLES, από τις πιο σημαντικές και συζητημένες rock μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Plisskën Festival.
Οι super-rock punks από το Μπρίστολ συγκεντρώνουν πλήθος αφοσιωμένων ακροατών και συγκαταλέγονται, σήμερα, στα γκρουπ εκείνα της σύγχρονης rock σκηνής, που μέσω της μουσικής τους έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις ανθρώπινες ζωές.
Tη βραδιά θα πλαισιώσουν ο Mykki Blanco, Tempers & Pillow Queens.
Παραγωγή: Plisskën Festival


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top