Λανθιμος: ”Αναπάντεχο που ο Κυνόδοντας διεκδικεί Όσκαρ”

Τι λέει ο σκηνοθέτης για την υποψηφιότητα

Λανθιμος: ”Αναπάντεχο που ο Κυνόδοντας διεκδικεί Όσκαρ”

«Είχα ακόμα δέκα λεπτά πρόβα. Μου ήταν, όμως αδύνατο να συνεχίσω», εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Γιώργος Λάνθιμος, περιγράφοντας τη στιγμή που του ανακοινώθηκε ότι ο Κυνόδοντας μπήκε στην τελική πεντ��δα υποψηφίων για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο σκηνοθέτης κάνει πρόβες στο Εθνικό θέατρο και όπως είπε δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έγινε. «Μου είναι αδύνατο να εκφράσω με ακρίβεια αυτό που αισθάνομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος .Πολύ ξαφνιασμένος… Δεν νομίζω ότι θα πανηγυρίσω. Τελικά όλα αυτά τα πράγματα, Όσκαρ Κάνες, είναι πολύ μικρότερα και απλούστερα απ’όσο φανταζόμαστε, μέχρι να τα πλησιάσουμε. ..»

Δεν μπορούσε να φανταστεί, παρά τα βραβεία που έχει πάρει σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ότι ο Κυνόδοντας θα διεκδικούσε Όσκαρ. Αν πάρει το βραβείο, όπως είπε δεν θα αλλάξει κάτι. «Αν τα προηγούμενα βραβεία που πήρα δεν άλλαξαν τίποτα, ίσως στην Ελλάδα ακόμα και ένα Όσκαρ, να μην είναι ικανό να αλλάξει κάτι…»

Ο Γιώργος Λάνθιμος, θεωρεί ότι η «Ελλάδα έκανε τα πάντα για να τον διώξει», αλλά όπως δήλωσε στη συνέντευξή του «ίσως μελλοντικά να μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό το σκληρό και ανελέητο που έχει αυτή η χώρα με ενδιαφέρει ως καλλιτέχνη τρομερά».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top