Στο σφυρί το σπίτι που έζησε ο Κωστής Παλαμάς

Βγαίνει σε δημοπρασία στις 12 Ιανουαρίου

Στο σφυρί το σπίτι που έζησε ο Κωστής Παλαμάς

To σπίτι στο οποίο έμεινε τα τελευταία της ζωής του ο Κωστής Παλαμάς, βγαίνει στο σφυρί στις 12 Ιανουαρίου.

Η εικόνα που παρουσιάζει το οίκημα, στην οδό Περιάνδρου στην Πλάκα, δηλώνει εγκατάλειψη και αδιαφορία. Μισογκρεμισμένοι τοίχοι, ετοιμόρροπα παράθυρα και σοβάδες που κρέμονται είναι η εικόνα που παρουσιάζει το οίκημα. Το μόνο που μαρτυρά ότι εκεί έζησε μέχρι το 1943 είναι μια πλάκα. «Στο σπίτι αυτό πέθανε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς στις 27 Φεβρουαρίου 1943».

Το ερειπωμένο κτήριο είχε εσωτερικές αυλές και σκάλες που οδηγούσαν στο κάθε διαμέρισμα και ο ποιητής έμενε εκεί, με τη γυναίκα του Μαρία και την κόρη του Ναυσικά.

Τ0 1999 με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού το κτήριο είχε κηρυχθεί διατηρητέο. Η τωρινή ιδιοκτήτρια του ακινήτου στην Πλάκα φαίνεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, γι’ αυτό και το σπίτι κατέληξε να βγει σε πλειστηριασμό λόγω χρεών. Η τιμή εκκίνησης για τη δημοπρασία, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, έχει οριστεί στο ποσό του 1.066.000 ευρώ. Αντίθετα, το σπίτι στην οδό Ασκληπιού, όπου ο Κωστής Παλαμάς έζησε, δημιούργησε και εμπνεύστηκε, αξιοποιήθηκε και εκεί στεγάζεται το «Ίδρυμα Κωστή Παλαμά».

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, καθώς δύο βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσαν ερώτηση προς το υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top