«Η πινακοθήκη των ηλιθίων»

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Μιχαλόπουλου

«Η πινακοθήκη των ηλιθίων» παρουσιάζεται από τις 31 Ιανουαρίου στο Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μιχαλόπουλου.

Ένας τζέντλεμαν σχεδιάζει ένα παράξενο πείραμα. Αναμιγνύει πέντε συστατικά, έναν άνδρα, μία γυναίκα, τον έρωτα, το χρήμα και την ανθρώπινη ηλιθιότητα στο έργο του Νίκου Τσιφόρου.

O Ιωσίας Τέριγκτων, ένας άνθρωπος με φαντασία, θέλοντας να διασκεδάσει την πλήξη του πλούτου, αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα. Διαλέγει από τον τηλεφωνικό κατάλο��ο τυχαία δύο άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, τον Αντρέα Ντενιε, έναν Παριζιάνο αιώνιο φοιτητή και χιουμορίστα και την Αλίντα Πασκουάλε, μια φλογερή αλλά αθεράπευτα ρομαντική Ισπανίδα από τη Σεβίλλη και τους υποβάλει στην εξής δοκιμασία. Τους ορίζει μοναδικούς κληρονόμους στη διαθήκη του και τους καλεί να κάνουν ένα ταξίδι με προορισμό την τύχη τους και την οικονομική τους ανάσταση. Οι δύο «κληρονόμοι» γνωρίζονται στο ταξίδι και ερωτεύονται ανυποψίαστοι για το παιχνίδι που τους παίζει ο υποτιθέμενος «θείος» τους .Ο Ιωσίας Τέριγκτων όμως με αυτό του το πείραμα θέλει να αποδείξει ότι τα πάντα, ακόμα και ο έρωτας , κινούνται γύρω από το συμφέρον και την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Η στιγμή της αλήθειας φτάνει. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα του πειράματός του;

Η επεξεργασία του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μιχαλόπουλου που πρωταγωνιστεί μαζί με τους Χρήστο Θεοχαρόπουλο, Μαργαρίτα Καστρινού. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Νίκου Κουρνιάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top