«Τα μικρά και τα μεγάλα... Round me»

Πρωτότυπη έκθεση γλυπτών και κοσμημάτων

«Τα μικρά και τα μεγάλα... Round me»

Η έκθεση γλυπτικών κατασκευών της Χριστίνας Δουζένη, με τίτλο: «Τα μικρά και τα μεγάλα» και η έκθεση κοσμήματος και designαντικειμένων του Αlexis Αdam με τίτλο: «ROUND ME»εγκαινιάζονται την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife» στο Κολωνάκι ( Ηροδότου 11).


Η Χριστίνα Δουζένη στη νέα ατομική της έκθεση, παρουσιάζει γλυπτά με κεντρικό θεματογραφικό άξονα, την παιδική μορφή. Τα αγάλματα αναπτύσσονται τώρα και καταλαμβάνουν τον χώρο που πραγματικά τους αναλογεί.


Ο κριτικός τέχνης Χάρης Καμπουρίδης, λέει για τη δουλειά της: «Είναι αισιόδοξο να βλέπεις αυτή την καλλιτέχνιδα να συνεχίζει ασταμάτητα να ψάχνει και να προχωρά την τέχνη της, σε μια εποχή που ελάχιστοι νοιάζονται για ποιότητα, ηθική και ομορφιά.Η Δουζένη έχει πάλι ως κεντρικό θέμα της τις ανθρώπινες φόρμες, τα παιδάκια ιδιαίτερα, και τώρα τις απεικονίζει σε στάσεις πορτρέτου, στάσεις ωστόσο ζωντανές, σαν ενσταντανέ της καθημερινότητας, να απευθύνονται στον θεατή».


Ο Αlexis Αdam, με τη νέα ενότητα έργων του - κοσμήματα και designαντικείμενα – επιχειρεί να εξηγήσει τη διάσταση του χώρου. Χρησιμοποιώντας αρχέγονα υλικά, σίδερο-τσιμέντο και πρωτογονικές φόρμες, σφαίρα-τροχιά, μεταπλάθει τη χρονική διάρκεια σε σήματα του «εδώ».


Προσπαθεί εμμονικά σχεδόν, να δώσει ιδιαίτερα μέσω της συλλογής του ROUND ME (δαχτυλίδια), τη μεταφυσική διάσταση του ανθρώπου. Με τη «σκληρή» έκθεση αντικειμένων, με τον ίδιο τίτλο, συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον της φύσης του ανθρώπου μπροστά στη μεγαλοσύνη του μετάλλου και του μεταλλαγμένου σε τσιμέντο χώματος.


Η έκθεση θ�� λειτουργήσει μέχρι και το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και οι ώρες λειτουργίας της είναι:


Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-15.00 & 17.30-20.30


Τετάρτη, Σάββατο: 10.00 -15.00


Κυριακή, Δευτέρα: Κλειστά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top