H μικρογραφία της Αθήνας σε μία έκθεση

Έκθεση Φωτογραφίας στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Έκθεση Φωτογραφίας Αφιερωμένη Στην Αθήνα

Το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το Urban Art Project Athens: Lights of the City, μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη αποκλειστικά στην Αθήνα, με φωτογραφίες ανθρώπων που αγαπούν την πόλη τους, από 26 έως 31 Μαΐου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο θέατρο Άλσος!

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση εμπνέονται από τα συναισθήματα τους για την πόλη. Αποτυπώνουν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέχρι τα πιο σκοτεινά στενά της, τα ηλιοβασιλέματα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι τις νύχτες γεμάτες διασκέδαση, ψυχαγωγία, θλίψη, περισυλλογή...

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» το Σαββατοκύριακο

Ουσιαστικά, η έκθεση θέλει να ανακυκλώσει αυτά τα μοναδικά συναισθήματα στον κόσμο και να δείξει όχι μόνο μια εξιδανικευμένη εικόνα της πόλης, αλλά να αγγίξει, στον βαθμό που της επιτρέπεται, όλο το φάσμα της.

Το UAPA στόχο έχει να αναδείξει μια μικρογραφία της πρωτεύουσας και να την επικοινωνήσει σε διάφορες άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, προωθώντας την παράλληλα σαν μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες (εκτυπωμένες ή ψηφιακές) οι ακόλουθοι καλλιτέχνες:

Λίλια Αγάθου, Κίμων Αξαόπουλος, Εμμανουέλα Αργυροπούλου, Άρτεμις Γιαννοπούλου, Γιώργος Γκιζάρης (Giorgos Guizaris), Αντωνία Δημοπούλου, Δημήτρης Διαμάντης, Σπύρος Δομαζάκης, Θάνος Θηρίου, Έλενα Καλαποθάκου, Δημήτρης Καλύβεζας, Σπυριδούλα Καμπέρη, Καράβολος Δημήτρης, Καρκατσέλης Βασίλης, Χριστίνα-Αλεξία Καψαλάκη, Νικόλας Κοκοβλής, Λυδία Κολιβίνου, Αντωνία Κουνιά, Δημήτρης Κουτσοδήμος, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Αγγελική Κωνσταντάρα, Κώστας Κροντήρας, Έφη Λάσκαρη, Γρηγόρης Λόντος, Ευάγγελος Λουτριώτης, Χριστίνα Μαυροπαίδη, Βασιλείου Μελέτης, Μίνα Σκιαδά, Αικατερίνη Μπαζίνα, Αλεξάνδρα Μπαούση, Μαίρη Παλαιολόγου, Μαρισέλλα Παπαπετροπούλου, Αλέξανδρος Παύλου, Θοδωρής Ρήγος, Σαμαρτζή Αγγελική, Δημήτρης Σίμος, Φοίβος Σταμπολιάδης, Χριστίνα Τόπη, Chrysanthi Amantou, Haris Deligiannis, Alex Magentio, Aristotel Nikolli, Julia X (Hatzikostaki)

Όσοι επισκεφτούν τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, αλλά και την ψηφιακή μορφή της έκθεσης, θα απολαύσουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα διαφορετικά πρόσωπα από την ζωή στην μητρόπολη.

Το UAPA αποτελεί μια δυναμική έκθεση που συνεχώς εξελίσσεται, καθώς νέοι καλλιτέχνες συμμετέχουν με φωτογραφικά έργα. Για τον λόγο αυτό η έκθεση έχει και την ψηφιακή της παρουσία, όπου όλες οι φωτογραφίες είναι έτοιμες για προβολή προς το ενδιαφερόμενο κοινό. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες αυτές καθώς και να παίρνουν πληροφορίες για τους νέους συμμετέχοντες. Η ψηφιακή μορφή παρουσιάζεται στον ιστότοπο: www.uap-athens.com

«Ζητήματα του λαϊκού πολιτισμού: νέες θεματικές και προσεγγίσεις»

Το περιεχόμενο είναι οτιδήποτε αναδεικνύει την Αθήνα. Τοπία, πρόσωπα, γεγονότα, χρώματα, εκφράσεις, με στοιχεία τα οποία δηλώνουν έντονα την παρουσία της και την ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης.

Τα εκθέματα κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες

● Πορτρέτο

● Παράδοση

● Αστικά Τοπία

● Κατόψεις πόλης

● Street Art/Σκηνές δρόμου

● Documentary

● Παράδοση

● Αφηρημένο

Η ζωή στην Αθήνα, και κυρίως στο κέντρο της, στον πυρήνα της, έχει ένα χαρακτήρα δυναμικό και έντονο, μια πόλη με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αποτελείται από περιοχές οι οποίες είναι γεμάτες ζωή πρωί και βράδυ, με ευχάριστους ήχους και φασαρίες. Με

πολύ χρώμα αλλά και έντονα τα στοιχεία του γκρι και του μαύρου• Οι εκφράσεις των ανθρώπων, τα ρούχα που φοράνε, οι χαρακτήρες αλλά και οι αντιδράσεις τους αποτυπώνουν πλήρως τη ζωή εντός της μητρόπολης. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτυπωθεί με μια εξιστόρηση και μία αφήγηση αλλά και από το κλικ μια φωτογραφικής κάμερας ή τη λήψη ενός βίντεο. Τα μέσα αυτά «φυλακίζουν» τα στιγμιότυπα μέσα στο χρόνο και μπορούν να τα διαδώσουν με όλα τα συναισθήματα και την ενέργεια που εμπεριέχονται στη στιγμή αυτή.

Οι άνθρωποι είναι αποτέλεσμα της πόλης που κατοικούν και η πόλη αποτέλεσμα των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Έτσι το UAPA θέλει να πάρει μέρος σε αυτόν τον κύκλο και να πραγματοποιήσει μια ανασκόπηση σε αυτή τη σχέση Άνθρωπος - Τέχνη - Πόλη.

Από την Αθήνα στη Βαρκελώνη

Επόμενος σταθμός της έκθεσης θα είναι η Βαρκελώνη. Το UAPA στόχο έχει να αναδείξει μια μικρογραφία της Αθήνας και να την διαδώσει σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα να την προωθήσει ως μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Ιάννης Πανταζίδης, MA Arts and Cultural Manager.

Ώρες λειτουργίας: 12:00 -21:00

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top