Ο Goran Bregovic σε μία ξεχωριστή γιορτή για το Νέο Έτος στην Αθήνα

Η Μουσική των Βαλκανίων «ζωντανεύει» στο Christmas Theater

Goran Bregovic: Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή Στο Christmas Theater

Μία πρωτοχρονιάτικη γιορτή συναισθημάτων. Μία γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Goran Bregovic έρχεται στο «Christmas Theater» την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 και γιορτάζει μαζί μας τη δύναμη της μουσικής, μία πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από τη μία καρδιά στην άλλη.

Το ΚΠΙΣΝ ετοιμάζει το καλύτερο πάρτι για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Όπως εξηγεί: «Πριν από λίγο καιρό, βρήκαν στη Γερμανία μία φλογέρα 20.000 ετών. Οι άνθρωποι έφτιαχναν μουσική πριν καλά – καλά διαμορφώσουν γλώσσα. Να γιατί η μουσική έρχεται από ένα βαθύτερο μέρος μέσα μας και είναι πολύ πιο δυνατή από τις λέξεις».

Η συναυλία του στο «Christmas Theater» περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του, από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο», το «Θεός Αν Είναι» και το «Παραδέχτηκα».

Παράλληλα, ο Goran Bregovic θα παρουσιάσει και την αγαπημένη του δισκογραφική δουλειά «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο», που περιέχει έναν ύμνο για τη γενέτειρά του.

Ως ένα μωσαϊκό από Χριστιανούς Εβραίους και Μουσουλμάνους πριν από τον πόλεμο του ’90, το Σεράγεβο είχε την ποικιλία και την ανοιχτή ματιά μίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που είχε να δώσει πολλά στα πιο ανήσυχα παιδιά της. Αυτή είναι και η αφετηρία του «Three Letters from Serajevo».

Πρωτοχρονιάτικο Gala με τα ωραιότερα μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Goran Bregovic συνεργάστηκε με διάφορους γνωστούς καλλιτέχνες των Βαλκανίων, ανάμεσα στους οποίους η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ο Γιώργος Νταλάρας αλλά και η μεγάλη Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού.

Η μουσική των Βαλκανίων έρχεται στην Αθήνα. Ο Goran Bregovic λατρεύει την Ελλάδα και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη χώρα μας ετοιμάζοντας μία γιορτή γεμάτη αγάπη.

Όπως λέει: «Θα ήθελα να σας πω κάτι. Είστε τόσο τυχεροί που έχετε γεννηθεί σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα για να παραπονεθεί κανείς, αλλά σκεφτείτε λίγο την ιστορία σας, το φως, τη θάλασσα. Και μόνο το άκουσμα της λέξης “Ελλάδα” σε κάνει να χαμογελάς από όποιο μέρος του κόσμου και αν είσαι».

Μαζί του θα έχει όπως πάντα την μπάντα του, The Wedding and Funeral Band, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών. 

Goran Bregovic
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στις 21:00

Christmas Theater
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου
Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top