Η Χρύσα Ρώπα γίνεται «Ζηνοβία» σε μία ανατριχιαστική παράσταση

Η σπουδαία ηθοποιός συναντά θεατρικά τον Αλέξανδρο Ρήγα

Χρύσα Ρώπα: Γίνεται Ζηνοβία Στο Θέατρο Μουσούρη

Στο Θέατρο Μουσούρη θα φιλοξενείται από τις 10 Οκτωβρίου ο σπαρακτικός μονόλογος του Θωμά Κοροβίνη, «Ο Κατάδεσμος», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα με τη Χρύσα Ρώπα στον ρόλο της Ζηνοβίας.

Η Μαρία Ναυπλιώτου είναι η «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Παπασπηλιόπουλου

Η Ζηνοβία είναι μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία, έπειτα από αρκετές δεκαετίες τυραννικής έγγαμης ζωής, εκρήγνυται σ’ ένα τραγικό και σαρκαστικό ξέσπασμα, στήνοντας απέναντί της τον σύζυγό της, στην προσωπικότητα του οποίου αποδίδει τα χειρότερα αντρικά ελαττώματα καθώς και ποικίλες άλλες παραδοξότητες.

Εκείνη στη δεύτερη νιότη της, τραγουδίστρια στα «Κουτουπώματα», ντιζέζ της παλιάς σχολής, λαϊκός τύπος που έφτασε μέχρι τη δευτέρα Γυμνασίου, άνθρωπος της πιάτσας, Θεσσαλονικιά του βαριού λαϊκού σεβντά. Μια γυναίκα της μέρας, της νύχτας και του λιμανιού. Ένα κάστρο από χρώματα, από δίψα για ζωή. Ένας σκοτεινός Υγρός Τόπος, μια ευθεία Τρούμπα – Λαδάδικα.

Ο άντρας της ένας ανόητος αριβίστας, ένας μποέμ φαλλοκράτης, ένας «τίποτας» αλλά… όμορφος! Μια γυναίκα η οποία ήθελε να είναι ελεύθερη και να ζήσει τον κόσμο. Μια δολοφονία και ένας αστυνομικός στον οποίο εξομολογείται τη ζωή της, συνθέτουν αυτή την πικάντικη απολογία. Μια απολογία κωμική και συνάμα τραγική.

Η Χρύσα Ρώπα γίνεται «Ζηνοβία» σε μία ανατριχιαστική παράσταση

Στην κουβέντα της Ζηνοβίας με τον μελλοντικό της «δεσμοφύλακα», σκιαγραφείται στην ακραία της εκδοχή η χειρότερη εικόνα του σύγχρονου Έλληνα μέσα από συμβιβασμούς, ιδιοτελείς επιλογές, φαλλοκρατικές εμμονές, ακραίες ερωτικές προτιμήσεις και μια απόλυτα αμοραλιστική συμπεριφορά. Το στόμα της Ζηνοβίας κοφτερό και βρώμικο, είναι ένα όπλο από το οποίο ρίχνονται δεκάδες βρισιές κατά ριπάς, μια χειμαρρώδης καταιγίδα από κατάρες και απωθημένα.

Το έργο του Θωμά Κοροβίνη κόβει από το μεταπολεμικό δέος το κομμάτι το οποίο αναλογεί ευθέως και αναλόγως στην ανατροπή και το βυθίζει σε ένα παρατεταμένο, θορυβώδες και ηχηρό γέλιο, όπως είναι και η ίδια η Ζηνοβία. Ένα γέλιο που σπάει τα τζάμια των λαϊκών πολυκατοικιών, περιάγει την ευτυχία μέσα στη δυστυχία, ανεβοκατεβαίνει στον πολεοδομικό ιστό της παλιάς Θεσσαλονίκης. Το έργο είναι ένας ύμνος στη γυναίκα σε αντιδιαστολή με το πατροπαράδοτο αντρικό πρότυπο στο οποίο η Ζηνοβία απαντάει με μια «γελαστή» σφαίρα στην καρδιά.

*ΚατάΔΕσΜΟς: Μαγική ενέργεια που έχει σκοπό να βλάψει κάποιον / Είδος κατάρας

Η Χρύσα Ρώπα γίνεται «Ζηνοβία» σε έναν σπαρακτικό μονόλογο

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Θεατρικές επιχειρήσεις: Κάρολος Παυλάκης

Παίζουν
Χρύσα Ρώπα
Θανάσης Πατριαρχέας

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα, Τρίτη 21:00
Τετάρτη 18:00
Κυριακή 21:00

Θέατρο Μουσούρη
Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα
Τηλ. 210 3310936

Τιμές εισιτηρίων: € 20 (πλατεία), €18 (εξώστης), €16 (νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ), €14 (φοιτητικό & ανέργων)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top