Η Δούκισσα της Πλακεντίας στο Βυζαντινό Μουσείο

«Η ιστορία που γέννησε τον μύθο»

Συνεχίζονται οι οργανωμένες ξεναγήσεις του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου στην έκθεση «Δούκισσα της Πλακεντίας: Η ιστορία που γέννησε το μύθο».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα την Κυριακή στις 20 και την Κυριακή 27 του μήνα, στις 10 και στις 12 το πρωί, να μάθε�� ποια ήταν η «Δούκισσα της Πλακεντίας».

H ξενάγηση θα έχει περιορισμένο αριθμό ατόμων, γι΄αυτό καλό είναι όσοι θέλουν να λάβουν μέρος να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 2132139572, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 14:00.

Sophie Barbé de Marbois, Duchesse de Plaisance (1785-1854): Πόσοι άραγε γνωρίζουν το πραγματικό όνομα της Δούκισσας της Πλακεντίας; Οι Αθηναίοι στα μέσα του 19ου αιώνα την ονόμαζαν Δουκέσσα της Πιατσέντσας, την αντιμετώπιζαν με φόβο και δέος και ύφαναν γύρω από τη ζωή της ένα πυκνό πλέγμα μύθων. Αυτό το πλέγμα θα προσπαθήσει να διαπεράσει η έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και να αναδείξει κάποιες από τις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και της δράσης της Δούκισσας της Πλακεντίας στην Ελλάδα. Η καταγωγή της από την Αμερική, ο έγγαμος βίος της στη Γαλλία, η εγκατάστασή της στην Αθήνα του Όθωνα, η φιλανθρωπική της δράση και η επιχειρηματική της δραστηριότητα θα παρουσιαστούν μέσα από έργα τέχνης, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες συγχρόνων της. Τέλος, δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν στην έκθεση αυτή σχεδόν όλες οι μεταγενέστερες μυθιστορηματικές αποδόσεις της ζωής της, που συνέβαλαν όχι μόνο στη διατήρηση της φήμης της, αλλά κυρίως στη διαιώνιση του μύθου της.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας
Μάιος-Οκτώβριος: Τρίτη-Κυριακή: 08.00-20.00, Δευτέρα: 13.30 - 20.00
Νοέμβριος-Απρίλιος: Τρίτη-Κυριακή: 08.30-15.00

Εισιτήρια:
Γεν. είσοδο��: 4 €
Μειωμένο: 2 €
Δωρεάν: κάτω των 18 ετών

Γραφείο Επικοινωνίας: 213 213 9572,
info@byzantinemuseum.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top