Πτώση έως και 25% στις πωλήσεις βιβλίων

«Μόλις μπήκε ο Ιανουάριος, οι πωλήσεις έπεσαν αισθητά»

Πτώση έως και 20% καταγράφεται στις πωλήσεις των βιβλίων. Η… βουτιά που καταγράφεται τις πρώτες εβδομάδες του έτους είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση µε την περσινή χρονιά, η οποία κλείνει µε ζηµιές για τα βιβλιοπωλεία.

Ο φόβος για τα μικρά αλλά και τα μεγάλα μαγαζιά, είναι πως η τάση αυτή των πρώτων ημερών θα εξακολουθήσει.

«Μόλις μπήκε ο Ιανουάριος, οι πωλήσεις έπεσαν αισθητά», δήλωσε στα ΝΕΑ, ο Γιώργος Παπασωτηρίου, επικεφαλής αλυσίδας βιβλιοπωλείων.

Η πτώση στις πωλήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερη στα καταστήματα του κέντρου και κυμαίνεται γύρω στο 25%. Ρόλο παίζουν σε αυτό, όπως λένε οι βιβλιοπώλες, και οι απεργίες σε λεωφορεία και Μετρό, που κρατούν τους βιβλιόφιλους μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Μια εικόνα αντίθετη με αυτή που υπήρχε πριν από τρία χρόνια, όταν τα βιβλιοπωλεία στο κέντρο έβλεπαν αύξηση πωλήσεων από 10% έως 25%.

Αν και εκτιμάται ότι περνάμε μια «καλή εκδοτικά περίοδο», όπως λένε οι αρμόδιοι, όλες οι κατηγορίες βιβλίων από λογοτεχνικά μέχρι και τα πιο εξειδικευμένα σημειώνουν καθοδική πορεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top