Απειλούν τη ζωή των συντελεστών του έργου «No Body Else»

Aνακοίνωση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Με ανακοίνωση του το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο φιλοξενούσε το έργο «No Body Else» σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή, έκανε γνωστό ότι αναβάλει τις παραστάσεις. Οι αντιδράσεις που φέρονται να υπήρχαν από μερίδα θεατών, για σκηνές του έργου, έφθασαν να γίνουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απειλές.

«Έπειτα από τις σοβαρές απειλές «κατά ζωής» που διατυπώθηκαν με στόχο τους συντελεστές της παράστασης, «No Body Else», οι προγραμματισμένες, για τις επόμενες ημέρες, παραστάσεις του θεατρικού έργου αναβάλλονται. Οι απειλές διατυπώθηκαν είτε με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, είτε μέσω blogs του διαδικτύου. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι πληροφορίες και τα σχόλια που διατυπώθηκαν σε ορισμένες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και sites του διαδικτύου αναφορικά με το περιεχόμενο της παράστασης και τα κείμενα, δεν ανταποκρίνονται επ` ουδενί στην πραγματικότητα και αποτελούν προϊόν διαστρέβλωσης. Οι συντελεστές της παράστασης, υπό αυτές τις συνθήκες, αδυνατούν να παρουσιάσουν την παράστασή τους κατά τρόπο επαρκή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι συντελεστές της παράστασης και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εξέφρασαν την «βαθιά τους θλίψη για την αναβολή των παραστάσεων του συγκεκριμένου έργου, επιθυμούν να διατυπώσο��ν κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους σε κάθε δια λόγου ή πράξης απειλή κατά δημιουργών της Τέχνης και κατ `επέκταση της παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης", τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει : "Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συντεταγμένη Πολιτεία αλλά και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της χώρας, θα αντιδράσουν σε φαινόμενα σαφώς αντιδημοκρατικά".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top