Rewire 2022: Ένα online και δωρεάν event που δίνει ρεύμα στην αλλαγή

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εκδήλωση υπαρξιακής αναζήτησης

Rewire 2022

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί online και δωρεάν το Rewire 2022, η πρώτη - σε σειρά και επόμενων που θα ακολουθήσουν- εκδήλωση υπαρξιακής αναζήτησης της νεοσύστατης κοινότητας του Rewire, με στόχο να προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να προβληματιστούν, να συνδεθούν με τον σκοπό τους και να αλλάξουν τη ζωή τους, ξεκινώντας από τη φετινή χρονιά.

Το Rewire 2022 είναι ένα event υπαρξιακής αναζήτησης, μία βιωματική εμπειρία αυτογνωσίας και δημιουργίας, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν τη σκέψη τους (ή το χάος τους) σε μία σειρά, να συνδεθούν λίγο παραπάνω με τον σκοπό τους και να σχεδιάσουν τη νέα χρονιά. Ένας τρόπος να προσδιορίσουν αυτά που θέλουν, να αποσυνδεθούν από τα κοινωνικά στερεότυπα, να βάλουν στόχους εφικτούς, και να σχεδιάσουν μία χρονιά λίγο καλύτερη από αυτήν που πέρασε. Όλα αυτά σε μία κοινή, αμφίδρομη προσπάθεια όλων, να δούμε τον κόσμο να γίνεται έστω και 1% καλύτερος. 

Γιατί τώρα;

Γιατί μόλις ξεκίνησε η χρονιά. Γιατί πόσο να αναβάλουμε αυτά που θέλουμε και όσα σχεδιάζουμε; Γιατί ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο που βιώνουμε την πραγματικότητα που έχουμε δομήσει. Κι αυτό μπορεί να γίνει είτε αλλάζοντας αυτή την πραγματικότητα, είτε τη θέση μας ως προς αυτήν. Γιατί πολλοί από εμάς ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θέλουμε, πού θέλουμε να φτάσουμε, ποιος είναι ο σκοπός μας, και τον τρόπο να φτάσουμε ως εκεί. Και τέλος πάντων, επειδή χρειαζόμαστε μία χρονιά στην οποία όσα σχεδιάζουμε, θα γίνουν. Έτσι, για αλλαγή.

Ο σχεδιασμός του Rewire 2022

Το event σχεδιάστηκε με σκοπό να απαντήσει στα παραπάνω. Ομιλητές από κάθε πεδίο, μα τελικά με κοινές ανησυχίες, έρχονται για να ανοίξουν τη συζήτηση γύρω από τον τρόπο που μπορούν να τις διαχειριστούν, σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, η συζήτηση θα εστιάσει στο πώς μπορούν οι άνθρωποι να συνδεθούν με τις πραγματικές τους επιθυμίες, αλλά και πώς μπορούν να αποκτήσουν την αναγκαία εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ότι θα καταφέρουν να τις πραγματοποιήσουν. Έπειτα, η ομάδα θα εξετάσει τον βαθμό στον οποίο τα στερεότυπα καθορίζουν τις επιθυμίες των ανθρώπων, τους στόχους τους, και τις σχέσεις τους με τους άλλους. 

Στο δεύτερο μέρος, η συζήτηση εμβαθύνει σε πιο πρακτικά ζητήματα. Εξερευνεί τη σχέση των ανθρώπων με τον εαυτό τους και με τους άλλους, και αναζητά τρόπους να τις αποκαταστήσουν, να τις διαχειριστούν ή και να… τις ξεκινήσουν (το flirt στα χρόνια της πανδημίας)! Κι έπειτα έρχεται το θέμα της καριέρας και της επαγγελματικής ζωής, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που οι άνθρωποι βιώνουν την πρόκληση, την αδράνεια, την αποτυχία, και την αλλαγή, και ταυτόχρονα αποδίδοντας στο επάγγελμά τους την βαρύτητα που του αρμόζει: μήπως η δουλειά μας δε θα έπρεπε να μας καθορίζει στο βαθμό που το κάνει;

Μία θεματολογία τόσο υπαρξιακή όσο και πρακτική, που υπόσχεται να δημιουργήσει έδαφος εύφορο για αλλαγή. Την αλλαγή που μάλλον χρειαζόμαστε, εκείνη που έρχεται μέσα από εμάς τους ίδιους.  

Η ομάδα του Rewire Community

Η ομάδα του Rewire αποτελείται από οκτώ διαφορετικούς ανθρώπους, συγκάτοικους στην ίδια ιδέα. Ανήσυχοι εξερευνητές, που βιώνουν τις ίδιες προκλήσεις με όλους και αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Να ανοίξουν τη συζήτηση. Να θέσουν ερωτήσεις, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον, και να σχεδιάσουν όλοι μαζί την χρονιά που ξεκινάει, με τρόπους που σε κάποιους έχουν φανεί χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Για να ξεκινήσουν μαζί, και ο καθένας χωριστά, τον σχεδιασμό του 2022.

Τις απαντήσεις τις ψάχνουν, δεν τις έχουν. Όπως οι περισσότεροι. Ερωτήσεις, από την άλλη, έχουν περισσότερες από όσες μπορούν να διαχειριστούν! Αυτές άλλωστε έγιναν η αφορμή για το σχεδιασμό αυτού του event. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την πολύ σημαντική υποστήριξη των εταιριών EventPlus, η εμπειρία της οποίας θα είναι καθοριστική σε όλο το οπτικό κομμάτι των ημερών της εκδήλωσης και τον συντονισμό του event, Avitron για την παροχή του εξοπλισμού και του προσωπικού που θα υποστηρίξει τη σύνδεση όλων μας, Conferience  που θα καταστήσει εφικτή την αλληλεπίδραση μας, και KeyBooks με ενα ασύλληπτο workbook που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.

  • Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 15:00 - 20:45
  • Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, 10:00 - 16:45

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη νεοσύστατη κοινότητα του Rewire, δείτε την ατζέντα και τους ομιλητές και εγγραφείτε στο Rewire 2022 εντελώς δωρεάν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα https://www.rewire.community

Ακολουθήστε το Rewire Community στα social media:

Facebook Page

Instagram

LinkedIn Page
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top