Ο Εγωιστής Γίγαντας στο θέατρο Πειραιώς

Το γέλιο ενός παιδιού θα λιώσει την παγωμένη καρδιά του Γίγαντα;

Η τρυφερή ιστορία «Ο Εγωιστής Γίγαντας»  του Όσκαρ Ουάιλντ, δραματοποιημένη από το θίασο «Θέατρο του Παιδιού», συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις στο Θέατρο Πειραιώς 131, κάθε Κυριακή στις 11:30.

Παράταση παραστάσεων για τον «Τζεμ»

Ο Εγωιστής Γίγαντας στο θέατρο Πειραιώς

Ο Εγωιστής Γίγαντας στο θέατρο Πειραιώς

Η Παράσταση διατηρώντας το ρομαντικό ύφος και τα μηνύματα του Oscar Wilde , εμπλουτισμένη με χορό και τραγούδι, οπτικά και ηχητικά εφέ, διαδραστικά οδηγεί τον μικρό θεατή ενάντια στον εγωισμό, την αδιαφορία και την αδικία. H ιστορία μας εκτυλίσσεται μπροστά από τον πύργο του Γίγαντα μέσα σ ένα ανοιξιάτικο κήπο όπου δέκα διαφορετικοί χαρακτήρες ζωντανεύουν το ρομαντικό και ευφάνταστο διήγημα του Άγγλου λογοτέχνη.

Στο Καστελλόριζο το φετινό διεθνές θερινό πανεπιστήμιο

Το διήγημα διδάσκεται σε νηπιαγωγεία και Γ’ δημοτικού σε μια προσπάθεια αναγνώρισης του συναισθήματος του Εγωισμού. Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν όμορφο κήπο, ως κήπο η ψυχολογία ορίζει την ψυχή του ανθρώπου ενώ ως γίγαντα δέχεται τον πατέρα, ο οποίος είναι πανύψηλος στα μάτια ενός παιδιού.

Ο Γίγαντας ενοχλείται από τα παιδιά και τους βάζει τις φωνές 

Ο Γίγαντας ενοχλείται από τα παιδιά και τους βάζει τις φωνές 

Λίγα λόγια για το έργο

Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απέραντος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.


Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος από τις φωνές τους τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει …Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο . Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός εγωϊστή γίγαντα ;

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Μιχάλης Κόκκινος
Χορογραφίες : Ζωή Σαρίδου
Τους Ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί :
Μύριαμ : Μαρίνα Καλαματιανού
Νάνση : Κωσταντίνα Αλεξανδράτου
Νταλλή : Λουκία Ανάγνου
Κρίστη : Μαρία Λεούση
Μπάφερ : Στέλιος Κουλετάκης
Γίγαντας : Μιχάλης Κόκκινος
Χιόνι : Μαρίνα Καλαματιανού
Χαλάζι : Κωσταντίνα Αλεξανδράτου
Παγωνιά : Λουκία Ανάγνου
Μικρό Αγόρι : Μαρία Λεούση

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή 11:30

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top