Έπεσε η αυλαία για το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

1ο βραβείο σε ταινία για τις γεννήσεις

Έπεσε η αυλαία για το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου φέτος λόγω οικονομικής κρίσης τα βραβεία δεν ήταν χρηματικά, παρόλο που η προσέλευση του κοινού αυξήθηκε κατά 20%.


Καλύτερη ελληνική ταινία διάρκειας άνω των 45 λεπτών ή��αν «Το μωρό μου Φτάνει», που πραγματεύεται την υπερ-ιατρικοποίηση της γέννας ενώ αντίστοιχο βραβείο ξένης παραγωγής ήταν το «Δάκρυα για την Γάζα» που αναφέρεται στις ρημαγμένες ψυχές τριών παιδιών που έζησαν τον πόλεμο στην Γάζα.


Βραβείο επίσης δόθηκε στο ντοκιμαντέρ «Η άλλη πόλη», όπου κάτοικοι της Δημητσάνας και της τουρκικής Μπιργκί, παγιδευμένοι στα στερεότυπα Ελλάδας – Τουρκίας, μιλούν για τον γείτονα με μίσος, πικρία και προκατάληψη. Αντίστοιχο βραβείο ξένης παραγωγής πήρε το «Συντροφιά με την αλήθεια», όπου μια ομάδα ερημιτών στα Ιμαλάϊα απαντά στα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης, όχι με βία αλά με διαλογισμό.


Φέτος για πρώτη φορά και με αφορμή τους επικείμενους «Special Olympics», το φεστιβάλ παρουσίασε 30 ταινίες που οι ήρωες είχαν αναπτυξιακά και διανοητικά προβλήματα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top