Η Κατρίν Ντενέβ έρχεται στην Αθήνα!

Για το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Στην Αθήνα έρχεται ο θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου Κατρίν Ντενέβ, για να παρουσιάσει την τελευταία της ταινία με τίτλο «Potiche», που γύρισε με το σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν.

H ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, που θα λάβει χώρα από τις 31 Μαρτίου έως και τις 8 Απριλίου, στις αίθουσες Αττικόν, Απόλλω��, και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Η ταινία «Potiche» σημαίνει «Γλάστρα» και είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο των Πιέρ Μπαριγέ και Ζαν Πιέρ Γκρεντί που έκανε θραύση στη Γαλλία. Πρόκειται για την κωμική ιστορία της συζύγου ενός βιομηχάνου ομπρελών η οποία, έστω και καθυστερημένα αποφασίζει να κάνει την μεγάλη στροφή στην ζωή της και να αποκτήσει ρόλο ουσίας στην κοινωνία. Όχι απλώς θα πάρει τα ηνία της επιχείρησης αλλά θα ακολουθήσει πολιτική καριέρα, διεκδικώντας ως και την θέση της δημάρχου.

Στην 12η έκδοσή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, θα προβληθούν περίπου 55 ταινίες, στη πλειοψηφία τους σε πρώτη προβολή στην Αθήνα και, όπως κάθε χρόνο, πολλοί σ��ηνοθέτες και ηθοποιοί έχουν προσκληθεί να έρθουν στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συναντήσουν το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top