Εικονικό μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο!

Η τεχνολογία αναπαριστά την ιστορία

Ο Μέγας Αλέξανδρος στη σύγχρονη κουλτούρα όπως τον «είδαν» οι αρχαιολόγοι, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του εικονικού μουσείου που σχεδιάζει η ΙΖ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλ��σικών Αρχαιοτήτων.

Με τον τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη», το Εικονικό Μουσείο θα διαθέτει ψηφιακές εικόνες, άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων μέσα από σύστημα εξατομικευμένης αποστολής ειδήσεων, φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, διαδραστικό χάρτης, ψηφιακή βιβλιοθήκη, συστήματα εικονικής ξενάγησης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, διαδραστικά ντοκιμαντέρ, αλλά και σύνδεση με τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter και άλλες).

Οι θεματικοί άξονες του μουσείου θα αφορούν: το βασίλειο της Μακεδονίας, την παράδοση και τις δομές στις οποίες στηρίχθηκε ο Αλέξανδρος, τη θριαμβευτική πορεία του στο χώρο και το χρόνο, τις συνέπειες της δράσης του, τους διαδόχους του και την καταγραφή του μύθου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το εικονικό μουσείο, σε συνδυασμό με το «Πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών», που αναμένεται να δημιουργηθεί στον αρχαιολογικό χώρο, με επίκεντρο το μουσείο των μακεδονικών τάφων αλλά και το ανάκτορο, θα στοχεύουν τελικά στη γεωγραφική και ψηφιακή ενοποίηση και τη συστηματική προστασία και ανάδειξη του συνολικού αρχαιολογικού χώρου των Αιγών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top