Βρέθηκε σκύλος του 5000 π.Χ!

Ήταν θαμμένος σαν άνθρωπος

Ο σκελετός ενός σκύλου 5000 ετών βρέθηκε τελετουργικά θαμμένος σε μια περιοχή κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη στη Σιβηρία, καθώς το τετράποδο έτρωγε την ίδια τροφή με αυτή των ανθρώπων, και όταν πέθανε θάφτηκε σαν άνθρωπος.

Εκτός από το σκύλο, βρέθηκε εκεί κοντά και ένας λύκος θαμμένος τελετουργικά, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Ανθρωπολογίας Ρόμπερτ Λόζι, σημαίνει πως «οι άνθρωποι της εποχής εκείνης γνώριζαν ότι είχε ψυχή και γι΄αυτό ακολούθησαν τέτοια ταφικά έθιμα , που θα την διασφάλιζαν».

Δίπλα στο σκύλο, είχε τοποθετηθεί ως κτέρισμα ένα μακρύ κουτάλι φτιαγμένο από κέρατο ελαφιού. Το σώμα του είχε τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά ενός τάφου-λάκκου, σε άλλα επίπεδα του οποίου βρέθηκαν τα κατάλοιπα σκελετών πέντε ανθρώπων.

Μετά και την ανάλυση του DNA του, διαπιστώθηκε ότι όντως ο σκύλος έτρωγε ακριβώς ο,τι και οι άνθρωποι: ψάρια, κρέας φώκια, ελάφια, μικρά θηλαστικά και φυτικές τροφές.

Όσον αφορά τώρα στο λύκο, η έρευνα έδειξε ότι ο θάνατος του οφείλεται μάλλον σε γηρατειά. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι τα κατάλοιπα του βρέθηκαν γύρω από ένα ανθρώπινο κρανίο: «ίσως η ταφή του λύκου με το ανθρώπινο κεφάλι που τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια του να έγινε για να σταλεί το πνεύμα ή η ψυχή του ζώου μαζί με αυτήν του ανθρώπου στη μετά θάνατον ζωή ίσως για να τον προστατεύει», δήλωσε ο Λόζι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top