Oι πρωταγωνιστές της παράστασης «Lamington» μιλούν στο star.gr

Ο «Φώτης» και η «Λουμινίτσα» μοιράζονται το ίδιο «σκοτάδι»

Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η θεατρική παράσταση Lamington στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά με τους Κατερίνα Λυπηρίδου και τον Δημήτρη Πασσά. Το star.gr και ο Βαγγέλης Καράλης βρέθηκαν στην πρεμιέρα με τους πρωταγωνιστές δηλώνουν για το έργο.


 «Είναι μια ιστορία απώλειας και χωρισμού. Δύο παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο το ένα στο άλλο σε μια κοινωνία εχθρική. Το κορίτσι έρχεται στην Ελλάδα από την Ρουμανία και το αγόρι μένει μόνο του μαζί με την γιαγιά του γιατί οι γονείς του είναι μετανάστες στην Αυστραλία. Βρίσκουν ο ένας τον άλλον και δημιουργείται μια βαθιά σχέση φιλία και έρωτα που όμως δεν καταφέρνει να ολοκληρωθεί ποτέ.» ανέφερε η Κατερίνα Λυπηρίδου.

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο στο Mέγαρο Μουσικής!

Ο Δημήτρης Πασσάς 

«Το έργο γράφτηκε για το σεμινάριο συγγραφής νέων ελληνικών έργων στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ο κόσμος να έρθει αντιμέτωπος με την τρυφεράδα, τον φόβο και το θάρρος που έχει η παιδική ηλικία που αποτελεί τον πυρήνα του έργου.» δήλωσε ο Δημήτρης Πασσάς. 

H Μάσα και ο Αρκούδος στο Christmas Theater!

Ο Δημήτρης Πασσάς και η Κατερίνα  Λυπηρίδου

Το Lamington είναι ένα λαχταριστό γλυκό, πολύ δημοφιλές στη μακρινή Αυστραλία. Ακούγεται εξωτικό, αλλά στην πραγματικότητα φτιάχνεται από απλά υλικά. Και η συνταγή του, είναι επίσης απλή. Φτάνει κανείς να την βρει και να προσπαθήσει να την φτιάξει…Μήπως έτσι δε συμβαίνει και με την ίδια την αγάπη; Το έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, είναι μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης, για ένα κορίτσι από τη Ρουμανία, που έχει μεταναστεύσει με τους γονείς του στην Ελλάδα και για ένα αγόρι από την Ελλάδα, τουοποίου οι γονείς έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Ο «Φώτης» και η «Λουμινίτσα» (Φωτεινή στα ρουμάνικα) μοιράζονται το ίδιο «σκοτάδι» καθώς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να νιώθεις μόνος, ξένος, διαφορετικός. Όπως γνωρίζουν ότι για να αντέξεις τη ζωή πρέπει να ονειρεύεσαι αλλά και να μοιράζεσαι τα όνειρα και τα μυστικά σου. Όταν λοιπόν αυτά τα δύο παιδιά συναντηθούν, δε θα βρουν απλώς παρηγοριά το ένα στο άλλο: θα νιώσουν ότι είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Όσο όμως είναι κανείς μικρός/μικρή, δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει ένα συναίσθημα τόσο μεγάλο και πολύτιμο. Ούτε έχει την ελευθερία να το βιώσει όπως επιθυμεί. Ο Φώτης και η Λουμινίτσα θέλουν να φτιάξουν lamington και να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά μαζί: έτσι αντιλαμβάνονται την αγάπη. Μόνο που η «μοίρα» έχει τα δικά της σχέδια. Η παράσταση ζωντανεύει την ιστορία σε έναν χώρο μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, που δεν είναι παρά το ίδιο το θέατρο: ο μαγικός τόπος όπου όλα μπορούν να ειπωθούν και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το Lamington του Βαγγέλη Δουκουτσέλη διακρίθηκε στο διαδικτυακό σεμινάριο Θεατρικής Γραφής του ΔΘΠ στο πλαίσιο των δράσεων Μόνοι μαζί και επιβραβεύεται με το ανέβασμά του στη Σκηνή Ω.

Η Κατερίνα Λυπηρίδου

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πίνα Κούλογλου

Info παράστασης 

Πέμ., Παρ. 9.30 μ.μ., Σάβ. 8 μ.μ., Κυρ. 6 μ.μ. Εκτός από 24 & 31/12.

Τιμές:

€ 14, 10

Συνέντευξη:  Βαγγέλης Καράλης 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top