Παράταση παραστάσεων για το «Κουδούνι»

Μία αναμέτρηση με τις παραμελημένες αλήθειες

Μετά από 14 συνεχόμενες SOLD OUT παραστάσεις και με ενθουσιώδεις κριτικές και υποδοχή από κοινό και κριτικούς, το νέο σύγχρονο ελληνικό έργο «Το κουδούνι» του Δημήτρη Αλεξίου που ανεβαίνει για πρώτη φορά σε δική του σκηνοθεσία από την ομάδα Αντικλείδι, θα συνεχίσει τις παραστάσεις του στο ίδιο θέατρο μετακομίζοντας πλέον το Σαββατοκύριακο.

O Nίκος Πορτοκάλογλου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο


«Γροθιά στο στομάχι» χαρακτηρίστηκε η παράσταση που γέμισε κόσμο τον πεζόδρομο της Ακαδήμου τα Δευτερότριτα του Οκτώβρη και του Νοέμβρη. 

Μία παράσταση που αναπολεί την τρυφερότητα του παρελθόντος 

Μία αναμέτρηση με τις κρυμμένες και παραμελημένες αλήθειες, με τα βολικά ψέματα, με τις κοινωνικές συμβάσεις και υποχρεώσεις, με τον ίδιο μας τον εαυτό. Μια βουτιά στην ψυχή όχι μόνο των ηρώων αλλά καθενός μας. Αμείλικτη, σκληρή, ρεαλιστική αποτύπωση της πραγματικότητας, από μία δουλεμένη ομάδα που φλέγεται πάνω στο σανίδι.

Μια παράσταση που χωρίς να είναι κωμωδία αναπολεί με χιούμορ την τρυφερότητα και την κίβδηλη αγνότητα του παρελθόντος, που χωρίς να είναι θρίλερ προκαλεί τρόμο για το τι είναι ικανοί οι άνθρωποι, που χωρίς να είναι αστυνομική ψάχνει τις αιτίες θανάτου και εγκλημάτων, που χωρίς να είναι queer κοιτάζει στα ίσια το θέμα της φαλλοκρατίας, του σεξισμού, της σεξουαλικότητας και της αναζήτησης της σεξουαλικής ταυτότητας.

Μία εφηβική παρέα αγοριών που άντεξε στον χρόνο 

Θεατρική παράσταση από την ομάδα Αντικλείδι

Το κουδούνι του Δημήτρη Αλεξίου

Μια εφηβική παρέα αγοριών που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου. Σαραντάρηδες πια καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με όσα δεν ήξεραν αλλά και όσα ήξεραν και επέλεγαν επιμελώς να καταχωνιάζουν. Μια μάνα κατάκοιτη με αδυναμία ομιλίας επικοινωνεί τις ανάγκες αλλά και όλες τις επιθυμίες της με ένα ηλεκτρικό κουδούνι κρεμασμένο στο λαιμό. Πόση δύναμη μπορεί να κρύβεται στην αδυναμία; Πόση εξουσία στην ανημπόρια; Πόσο μας επηρεάζουν οι άνθρωποι γύρω μας; Πόσο μας αλλοιώνουν, μας διαμορφώνουν, μας συνθλίβουν;
Πόσο ελεύθεροι είμαστε πραγματικά στις επιλογές μας; Το νέο έργο του Δημήτρη Αλεξίου είναι ένα δυνατό ψυχογράφημα χαρακτήρων που είναι φίλοι μας, κοιμούνται δίπλα μας ή τους αντικρίζουμε κάθε μέρα στον καθρέφτη. 

Η Γεωργία Προκοπίου 

Από 4 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου
Κάθε Σάββατο στις 21:30
Κάθε Κυριακή στις 17:30
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, πλ. Αυδή,

Οι ηθοποιοί της παράστασης  το «Κουδούνι»

Στοιχεία παράστασης 
Κείμενο – σκηνοθεσία: Δημήτρης Αλεξίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντα Ανδρούτσου
Σκηνικά: Σταμάτης Ζέρβας
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Χάιντας, Δημήτρης Μαμάι, Αλέξανδρος Πέτοβας
Φωτισμοί: Δημήτρης Αλεξίου
Φωτογραφίες: Γιώργος Νίκογλου (studio), Ελπίδα Μουμουλίδου (παράσταση)
Βίντεο: Νεκτάριος Θεοδώρου

Παίζουν: Απόστολος Βαρναβέλιας, Κατερίνα Ξαναλάτου, Βασίλης Λαδικός , Γιώργος Χάιντας , Βαρβάρα Ραμπαούνη, Γεωργία Προκοπίου.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top