Η παράσταση «Λωξάνδρα» στην Αθήνα!

«Έσπασε ταμεία» στην Θεσσαλονίκη!

Η παράσταση  «Λωξάνδρα» στην Αθήνα!

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην Θεσσαλονίκη, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας «Λωξάνδρα», τώρα έρχεται και στην Αθήνα.


Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την υπέροχη αυτή παράσταση, που πρωταγωνιστεί η Φωτεινή Μπαξεβάνη, από τις 4 έως έως τις 15 Μαϊου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το κείμενο είναι της Μαρίας Ιορδανίδου, ενώ ο Άκης Δήμου έχει κάνει την εξαιρετική διασκευή.


Οι περισσότεροι θα έχουν ακούσει για την « Λωξάνδρα», μια λαϊκή γυναίκα, εξαιρετικά δυναμική, που ηγείται στοργικά και ακούραστα μιας πολυμελούς μεσοαστικής Ελληνικής οικογένειας, της Κωνσταντινούπολης στα τέλη του 19ου αιώνα. Περιτριγυρίζεται από πολυάριθμα συγγενικά της πρόσωπα, φίλους, γείτονες, την Παναγία τη Μπαλουκλιώτισσα, παραπαίδια, λαϊκούς Τούρκους, χανούμισσες, τον πασά της γειτονιάς και εκτυλίσσονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Η «Λωξάντρα» παρά τις αντιξοότητες της ζωής παραμένει δυναμική και τις αντιμετωπίζει με τη σοφία του ενστίκτου αλλά και την ωριμότητα της εμπειρίας γενεών και με έμβλημά της τη φράση: «Tις εστί πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος». Ένας ύμνος προς τη ζωή.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top