Η Ακρόπολη σε 3D με Ιταλική υπογραφή

Ταινία με τον Ιερό Βράχο σε 3 διαστάσεις

Η Ακρόπολη σε 3D με Ιταλική υπογραφή
Ένα τρισδιάστατο ταξίδι στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρέθηκαν, χθες βράδυ, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Επί της οθόνης, μνημεία, όπως, ο Παρθενώνα��, το Ερέχθειο και τα Προπύλαια, σε 3D, χωρίς να χρειάζονται τα ειδικά γυαλιά, αλλά και χωρίς τα σημάδια του χρόνου.

Το τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «Η ιστορία μέσω εικόνων: Ελλάδα και Ιταλία» διαρκεί μόλις δύο λεπτά και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, Αλεσάντρο Φουρλάν και Στέφανο Μορέτι «είναι μία πρώτη δοκιμή». Όπως λένε, αν και ασχολούνται κυρίως με τη Ρώμη, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ισορροπία και την τελειότητα του Παρθενώνα, ενώ σκοπός τους είναι να αποδώσουν ολόκληρη την κλασική Αθήνα, σε τρεις διαστάσεις. Εκφράζουν, μάλιστα, την επιθυμία, όταν ολοκληρωθεί το έργο να μην παραμείνει ταινία, αλλά να γίνει και εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα διαδραστικό ντοκιμαντέρ για τους ναούς του Ακράγαντα, στην Κάτω Ιταλία. Με ένα κλικ, μπροστά στην οθόνη μας, μία από τις πιο σημαντικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, με αναλυτικές πληροφορίες και περισκοπική οπτική των μνημείων της.


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top