Τραγουδοποιός στέλνει δωρεάν τον οικολογικό δίσκο της στα σπίτια ακροατών

Είναι φτιαγμένος από σπόρους πράσινης ντομάτας

Στέλλα Παππά δίσκος

Για άλλη μία φορά απεδείχθη ότι η τέχνη υπερβαίνει όρια και σύνορα. Μετά από έκκληση της τραγουδοποιού Στέλλας Παππά από το Μεξικό μέσω πλατφόρμας crowdfunding, το κοινό στήριξε την έκδοση του νέου της project «Όλα τα Σουαρέ του Κόσμου» καλύπτοντας κατά 109% (!!) το στόχο συγκέντρωσης χρημάτων για την ολοκλήρωση του.

Ο δίσκος μπήκε στο στούντιο και τα πρώτα τραγούδια σιγά σιγά γίνονται πραγματικότητα. Καθώς όμως πλησίασαν οι μέρες των εορτών, εκείνη θέλησε να ανταποδώσει την καλοσύνη των υποστηρικτών της. Έτσι, ανέθεσε στον Ρούντολφ το Ελαφάκι με την παρέα του να μεταφέρουν στο ιπτάμενο έλκηθρο τους, το ΔΩΡΟ της Στέλλας απευθείας στα σπίτια (και τις γλάστρες) των φίλων και ακροατών της.

Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο

Ένα δώρο πρωτότυπο και πρωτόγνωρο αλήθεια. Ένας οικολογικός δίσκος που κυριολεκτικά ακούγεται, φυτεύεται και ανθίζει! Το συγκεκριμένο album ονομάζεται «Λούλου» και έρχεται στη μορφή ενός μίας κάρτας από ανακυκλωμένο χαρτί με σπόρους πράσινης ντομάτας, που πάνω της έχει το τυπωμένο QR code του album. Εφόσον το “σκανάρουν”, ο δίσκος θα κατεβαίνει ψηφιακά από κρυφή τοποθεσία και στην συνέχεια η κάρτα, η οποία φέρει σπόρους, μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα, για να φυτρώσει η ντοματιά και η μουσική να ανθίσει στο ίδιο τους το σπίτι. Και επειδή όπως καταναλώνεται η μουσική, έτσι καταναλώνεται και ο δίσκος, η Στέλλα δίνει μαζί και τη συνταγή για σπιτικές “τσιλακίλες” για να μαγειρευτούν οι ντομάτες που θα βγουν, όταν έρθει η ώρα τους!

Όποια και όποιος ενδιαφέρεται να μπει στη λίστα με τους 100 τυχερούς που θα βρουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το δίσκο αυτόν κάτω από το στολισμένο τους δέντρο, μπορεί να βάλουν τα στοιχεία του εδώ: www.stellapapa.com

Ποια είναι η Στέλλα Παππά και πως βρέθηκε στο Μεξικό;

Όλοι έχουν όνειρα, όμως λίγοι είναι αυτοί που τα κυνηγούν. Η Στέλλα Παππά είχε όνειρο να ταξιδέψει, να επισκεφθεί εξωτικές χώρες, να γνωρίσει καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο, να συνεργαστεί μαζί τους και να δημιουργήσει συνθέτοντας με τρόπους ανεξερεύνητους μέχρι τώρα καινούργιες ηχητικές εκδοχές τραγουδιών του κόσμου. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της…

Μέσα από αυτό το άλλοτε απολαυστικό και άλλοτε περιπετειώδες ταξίδι, η Στέλλα συγκεντρώνει με υπομονή ηχογραφήσεις και παρτιτούρες, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό για να συνθέσει το project της "Όλα τα σουαρέ του κόσμου". Το album θα περιέχει οκτώ κομμάτια, καθένα ηχογραφημένο σε διαφορετικό τόπο, ενώ θα συνοδεύεται από πλούσιο υλικό με εικόνες και ιστορίες που έζησε η Στέλλα στα πέρατα του κόσμου.

Φτάνουμε στο απρόβλεπτο έτος 2020 όπου η καλλιτέχνιδα εγκλωβίστηκε λόγω lockdown στο κεντρικό Μεξικό για μήνες. Εκεί, ζήτησε και έλαβε την βοήθεια των φίλων και ακροατών της, των οποίων οι συνεισφορές και τα αμέτρητα θετικά μηνύματα κράτησαν το πνεύμα της ονειροπόλο και την πίστη της στο εργο, ζωντανή. Το τέλος του έτους της πανδημίας βρίσκει τη Στέλλα στο στούντιο. Συνεργάζεται με σημαντικούς μουσικούς του Μεξικού και με τον εθνομουσικολόγο Ramón Sánchez. Στα διαλείμματα των ηχογραφήσεων ακολουθεί την ομάδα του στην καταγραφή μουσικών σχημάτων παραδοσιακής μουσικής που δραστηριοποιούνται σε δυσπρόσιτες περιοχές της επαρχίας του Μεξικού και παράλληλα συλλέγει στοιχεία για το project της.

Η ολοκλήρωση του νέου της δίσκου καθυστερεί λόγω των αλλεπάλληλων lockdown και έτσι η Στέλλα αποφάσισε να χαρίσει τη «Λούλου» στους ακροατές και φίλους της.

Σχετικά με τον δίσκο της «Λούλου» η ίδια η τραγουδοποιός αναφέρει:

«Η Λούλου ήταν μία πολύ άγρια γάτα, που έμενε με δυο φίλες μου στα Εξάρχεια. Εννοείται πως δεν θα ερχόταν ποτέ κοντά σου για να την χαϊδέψεις. Αντιθέτως μπορούσε να σου επιτεθεί και να σε κάνει κομματάκια σε ανύποπτο χρόνο. Κάθε φορά που η πόρτα του διαμερίσματος άνοιγε, η Λούλου έτρεχε γρήγορα προς τα εκεί. Έλεγες: «τώρα θα το σκάσει»! Αυτή όμως φρέναρε απότομα μπροστά στο κενό που

άφηνε η μισάνοιχτη πόρτα και έμενε εκεί ακίνητη να κοιτάζει με τρόμο το ενδεχόμενο της ελευθερίας της.. Γιατί η Λούλου αδυνατεί να το σκάσει; Τι την εμποδίζει να ζήσει πραγματικά ελεύθερη και φοβάται να κάνει το βήμα προς το κενό της πόρτας; Η μορφή της Λούλου με στιγμάτισε. Ξεκίνησα να ηχογραφώ "το τανγκό της Λούλου" κι έπειτα ακολούθησαν και άλλα τραγούδια. Τρία χρόνια μου πήρε η ηχογράφηση αυτού του δίσκου που πήρε δικαίως το όνομα της. Στο φόντο: Η Αθήνα, η νύχτα, οι πρόσφυγες από την Συρία, οι άστεγοι της οικονομικής κρίσης και ο έρωτας. Οι νέοι που δεν το βάζουν κάτω. Όταν ο δίσκος ήταν πια έτοιμος, κατά έναν περίεργο τρόπο, δεν ήμουν πια η Λούλου! Είχε έρθει η ώρα να διαβώ το κατώφλι της πόρτας, να ξεκινήσω το μεγάλο ταξίδι, να βγω στο φως. Σας την χαρίζω με χαρά και υπερηφάνεια!»

Αντί επιλόγου:

Η Στέλλα Παππά θεωρεί πως οι γιορτινές μέρες είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσει την εκτίμηση της προς όσους την στήριξαν στο καλλιτεχνικό της ταξίδι. Η ίδια πιστεύει πως η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους πέρα από τα σύνορα, ακόμα και όταν τα εμπόδια της ζωής φαίνονται αξεπέραστα. Για αυτό και προσφέρει το δίσκο της σε όσους μπορεί, με την ελπίδα πως θα ανθίσουν αμέτρητα χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων της και λουλούδια στις γλάστρες τους.

Στήριξε και εσύ τη Στέλλα Παππά μέσω της σελίδας της στο Patreon

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top