Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο

Σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις

Λεωνίδας Καβάκος

Όλοι θυμόμαστε το κορυφαίο μουσικό γεγονός που άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια στις 17 Ιουλίου, την κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, ο οποίος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Ήταν μια εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αλλά και για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κατερίνας Ευαγγελάτου, που, με την πρόσκληση του κορυφαίου βιολονίστα στην Επίδαυρο, εγκαινίασε ένα διαφορετικό βίωμα των φεστιβαλικών χώρων, μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.

«Φωτεινά Ξυστά»: Φως στις μέρες και τις νύχτες της καραντίνας

Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ προσφέρει για 48 ώρες την προβολή αυτής της μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο.

Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράστηκε μαζί μας μια σπάνια μουσική προσευχή. Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση, το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο Κοινό αυτή τη μυσταγωγική στιγμή – σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται.

Η προβολή της συναυλίας εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων, που θα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις από το πρόγραμμα του 2020. Το πλήρες πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Xριστουγεννιάτικες online εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής

Λεωνίδας Καβάκος, βιολί

Σχεδιασμός φωτισμού

Ελευθερία Ντεκώ

Σύμβουλος ήχου

Jonas Niederstadt

Ηχολήπτης

Γιώργος Καρυώτης

*{Πρόγραμμα συναυλίας}

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750) Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε μι μείζονα, BWV 1006 Preludio Loure Gavotte en Rondeau Menuett I Menuett II Bourrée Gigue Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001 Adagio.

Fuga (Allegro) Siciliana Presto Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε ρε ελάσσονα, BWV 1004 Allemande Courante Sarabande Gigue Chaconne

Διάρκεια 70΄

(Μεταξύ των έργων, μικρή παύση)

Η συναυλία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό μας κανάλι στο YouTube: Greek Festival και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top