Ψηφιακή ξενάγηση στα Μουσεία της Ελλάδας

Επισκεφθείτε τις εκθέσεις τους και μάθετε την ιστορία τους

ψηφιακή ξενάγηση στα Μουσεία της Ελλάδας

Μπορεί να μην μπορούν οι λάτρεις των Μουσείων να βρεθούν ως φυσική παρουσία στα Μουσεία, μπορούν όμως σε κάποια από αυτά να περιηγηθούν διαδικτυακά στις συλλογές αλλά και στους χώρους των εκθέσεών τους.

1. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου μας καλεί να επισκεφθούμε τις εκθέσεις του και τις συλλογές του, που αριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

2.Το Νομισματικό Μουσείο(σ.σ: Αθήνα) μας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθούμε στους χώρους του. Πρόκειται για  ένα από τα παλαιότερα κρατικά μουσεία της Ελλάδος Θεσμοθετήθηκε το 1834, την ίδια χρονιά με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

3.Και το  Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας με μία επίσκεψη στο Μουσείο.

4.Ο Λευκός Πύργος στεγάζει τη νέα μόνιμη έκθεση που αφορά τη Θεσσαλονίκη από την εποχή της ίδρυσής της το 316/15 π.Χ. μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο όψεις της ιστορίας της πόλης, που τη δια¬κρίνει η μακραίωνη, διάσπαστη ιστορική παρουσία της.

5. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1914 και είναι ένα από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας.

Εικονικές περιηγήσεις στο Μουσείο Μπενάκη

 

6. Το  Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού είναι μουσείο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί ειδική περιφερειακή μονάδα του Υπουργείου Πολιτισμού  www.mbp.gr.

7. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου-Επιλεγμένα εκθέματα 

8. Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

9. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων  και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 

10. Τέλος το  Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας 

 

Πηγή:www.culture.gov.gr

 


 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top