«Ο Σιμιγδαλένιος» στο Θέατρο ΕΝ-Α

Κάποια πράγματα είναι πάντα μέσα μας αρκεί να ψάξουμε να τα βρούμε

θεατρική παράσταση-Σιμιγδαλένιος

Στο Θέατρο ΕΝ-Α από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 θα παρουσιάζεται το έργο του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο Σιμιγδαλένιος».

«Κάποια πράγματα είναι πάντα εκεί μέσα μας. Αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε. Αρκεί να σκάψουμε και να τα βρούμε». Προχώρα, περπάτα, δες, βγες. Σταμάτα ν’ αρνιέσαι, σταμάτα να θες. Προχώρα, περπάτα· ΝΑΙ πες. Αφήσου στο αύριο, μάθε απ’ το χθες.

 

«Το καπλάνι της βιτρίνας» στο Βεάκειο θέατρο

Η Ελπίδα Αμίτση, ο Θωμάς Μαυρογόνατος και η Αμαλία Αυγουστάκη

Στάσου στον ήλιο, δες το φεγγάρι, μέτρα τ’ αστέρια. Προχώρα, βγες, ψάξε, πέτα, πες ΝΑΙ. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου, το κέντρο δεν είσαι της γης. Μη! Είναι κρίμα, μέσα σου θα πνιγείς! Προχώρα, περπάτα, δες, βγες. Σταμάτα ν’ αρνιέσαι, σταμάτα να θες. Προχώρα, περπάτα· ΝΑΙ πες.

Ελπίδα Αμίτση- Αμαλία Αυγουστάκη

Σημείωμα σκηνοθέτιδας

Τι είναι ο Σιμιγδαλένιος;

Αυτό το ψυχικό κομμάτι, που παίρνοντας πνοή στα υλικά πεδία λησμόνησε την ακτίνα του και πλάστηκε με άρνηση και αντίσταση, δεχόμενο τις υλικές επήρειες, βιώνοντας διχόνοια και πόνο, γίνεται εύπλαστο στην εναντιότητα και επενδύεται προσωπεία εγωισμού. Όμως τα μαθήματα της ζωής το οδηγούν να ξαναβρεί τη μνήμη του και τότε με ισχυρή θέληση, όταν θα επιστρέψει στην ακτίνα που το δημιούργησε, θα είναι εμποτισμένο όντως με αγάπη. Εύχομαι ο καθένας να βρει το δικό του «Σιμιγδαλένιο»! Είναι η 3η φορά που ασχολούμαι με τον Σιμιγδαλένιο. Την 1η απήγγειλα όλους του ρόλους ως αρχαία ραψωδός. Την 2η σε σκηνοθεσία Αλ.Αδαμόπουλου που λανσάρισε και τον κούκλο. Ελπίζω αυτή η 3η να έχει τον ίδιο σεβασμό με τις προηγούμενες.

Ελπίδα Αμίτση

Ελπίδα Αμίτση- Αμαλία Αυγουστάκη- Θωμάς Μαυρογόνατος

Διανομή


Ελπίδα Αμίτση
Αμαλία Αυγουστάκη
Θωμάς Μαυρογόνατος
Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία : Ελπίδα Αμίτση
Παραγωγή: Θέατρο ΕΝ-Α
Φωνές: Γιώργος Κλήμης, Νίκος Κορνιαχτός, Ηλιάννα Παναγοπούλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παριανός, Χαρά Ρίζου, Στάθης Σερμιέ.

Ελπίδα Αμίτση-Αμαλία Αυγουστάκη

Ιnfo

ΘΕΑΤΡΟ ΕΝ-Α Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός Τηλ.κρατήσεων: 6987 154 814
ΕΝΑΡΞΗ : Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top