Τρεις σπουδαίες παραστάσεις για να απολαύσετε τον Αύγουστο

Πείτε «ναι» στο καλό θέατρο

θεατρικές παραστάσεις

Θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό τον Αύγουστο πέρα από το να πηγαίνετε για μπάνιο και να βγαίνετε βόλτες με τους φίλους σας; Πείτε «ναι» στο καλό θέατρο.

Κι εγώ σ'αγαπώ: Μυστικά και ψέματα, εγκλήματα καρδιάς, όλα στο φως!

«Αθηναίων Πολιτεία»

Η παράσταση «Αθηναίων Πολιτεία» θα προβληθεί στο  Αρχαίο Θέατρο Θορικού Λαυρίου στις 8 Αυγούστου.

Υπόθεση

Διανοούμενοι, άνθρωποι των γραμμάτων διαφορετικής γενιάς σκύβουν πάνω από την αρχαία ιστοριογραφία και ανθολογούν κείμενα του Ηρόδοτου, του Θουκυδίδη, του Αριστοτέλη, του Πλούταρχου κ.ά., καθώς και άλλες ιστορικές-αρχαιολογικές πηγές, όπως επιγραφές, αρχαιολογικά κείμενα, για να ανασυνθέσουν –σε επεισοδιακή μορφή– την πορεία του αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάνος Βαβαδάκης, Κώστας Κοράκης, Άγγελος Μπούρας, Κατερίνα Πατσιάνη.

Ο Τζεμ με τη Μίνα Αδαμάκη και τη Στέλλα Κρούσκα

«Τα σπουδαία ερείπια»

Μία άλλη επίσης σπουδαία παράσταση που θα προβληθεί στο  Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας-Πειραιάς στις 12 Αυγούστου και στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά στις 26 Αυγούστου είναι και «Τα σπουδαία ερείπια». Η σκηνοθέτης Νατάσα Τριανταφύλλη, σκέφτηκε να μας δείξει πώς έβλεπαν την Ελλάδα, ξένοι ταξιδιώτες και πόσο εύκολο ή δύσκολα εξοικειώνονταν.

Παίζουν οι Πάρις Θωμόπουλος, Ελευθερία Παγκάλου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αινείας Τσαμάτης και Δήμητρα Χαριτοπούλου.

«Το αμάρτημα της μητρός μου»

Ένα τρίτο έργο είναι και «Το αμάρτημα της μητρός μου», το αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού το οποίο θα προβληθεί στις 11 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας και στις 20 Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Πρόκειται για αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα και τα κύρια πρόσωπα είναι δύο, ο αφηγητής και η μητέρα του.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top