«Πράσινο φως» στις θερινές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο

Καλοκαίρι με μουσική κάτω από την Ακρόπολη

«Πράσινο φως» στις θερινές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο

Μουσική, θέατρο και χορό κάτω από την Ακρόπολη θα απολαύσουμε για ακόμα ένα καλοκαίρι, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τα αιτήματα του Ελληνικού Φεστιβάλ για το Ηρώδειο. Επίσης, άλλες 18 εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν από τα τέλη Αυγούστου έως τον Οκτώβριο.

Αν και οι φετινές εκδηλώσεις είναι λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά, στη σκηνή του Ηρωδείου θα ανέβουν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Σταύρος Ξαρχάκος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θύμιος Καρακατσάνης και Κώστας Βουτσάς. Από τους ξένους καλλιτέχνες ξεχωρίζουν οι Κάρλος Σάουρα, Βανέσα Μέι και Αΐντα Γκόμες.

Η αυλαία θα ανοίξει την 1η Ιουνίου, οπότε και θα παρουσιαστούν οι όπερες «Καβαλερία Ρουστικάνα» και «Παλιάτσοι» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Γκρέιαμ Βικ.

Πάντως, η συνεχής χρήση του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, που έχει ως αποτέλε��μα την καταπόνησή του, προβληματίζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Μάλιστα, επιτροπή επιστημόνων θα μελετήσει τις αντοχές του και να καταθέσει τις απόψεις της για το αν και ποιά μέτρα πρέπει να ληφθούν για την προστασία του, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνουμε πως ήδη είναι σε εξέλιξη στο Ηρώδειο πρόγραμμα συντήρησης και αναστηλώσεων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top