Φεστιβάλ Ρεματιάς «Νύχτες αλληλεγγύης»: Mία ανθολογία σπουδαίων τραγουδιών

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς την Κυριακή 26 Ιουλίου

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020

To  guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Χριστίνα Πολυκρέτη και Άννα Σαρτζίδου), σε μια νέα, διαφορετική παρουσία, με τον ιδιαίτερο κιθαριστικό ήχο του, θα είναι το ορχηστρικό «πλοίο» στο ταξίδι με τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία που έγιναν τραγούδια, την Κυριακή 26 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 «Νύχτες αλληλεγγύης».

Ο Μάριος Φραγκούλης ερμηνεύει Έλληνες συνθέτες

Με αυτό το ηχητικό στίγμα, έγιναν οι επιλογές των τραγουδιών.

Μια σειρά τραγουδιών από τους "Ξέμπαρκους" (σε μεταγραφή για κιθαριστικό σύνολο από τον Περουλή Σακελλαρίδη), μια ανθολογία τραγουδιών από τον Γιάννη Σπανό, την Μαρίζα Κωχ και τον Θάνο Μικρούτσικο (σε προσαρμογή από τον Ν. Χατζηελευθερίου)

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Άννα Σαρτζίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς.

Κορκολής και Μανουσάκη θα σας χαρίσουν μία μοναδική βραδιά

Με αυτήν τη συναυλία το μουσικό σύνολο επανέρχεται στις εναλλακτικές του (μετά τα 4 Concerti grossi με μουσική Μπαροκ) σύνθετες παραγωγές.

Συναντιέται με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον κοντραμπασίστα Όσβαλντ Αμιράλη και τον κιθαρίστα και μαέστρο Κώστα Ηλιάδη.

Άννα Σαρτζίδου

Η Άννα Σαρτζίδου

Ο Περουλής Σακελλαρίδης γράφει και επιμελείται τα κείμενα της παράστασης, σε μια νέα συνάντηση με τον Νίκο Χατζηελευθερίου. Εικαστική και σκηνική επιμέλεια: Σοφία Χουλιαρά.

Ο Κώστας Ηλιάδης 

Ο Νίκος Χατζηελευθερίου μιλώντας για τη συναυλία «Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 "Νύχτες αλληλεγγύης", προσαρμοσμένο στην τρέχουσα υγειονομική συνθήκη, προτάσσει ένα μικρό αριθμό συναυλιών και παραστάσεων, με υψηλές καλλιτεχνικες προδιαγραφές, ξεκάθαρο αισθητικό περιεχόμενο και σαφές κοινωνικό μήνυμα.

Το guitarte ensemble 

Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία του guitarte ensemble, σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και με θέμα την τραγουδισμένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, συνιστά μια πρόταση αισθητικής απόλαυσης, και παράλληλα μια πρόκληση για καλλιτέχνες και κοινό. Μια πρόκληση ακριβώς στη σημερινή πρωτόγνωρη συνθήκη, είναι η ''απόσταση" και η ανάγκη υπέρβασής της.

Περουλής Σακκελαρίδης

Ο Περουλής Σακκελαρίδης 

Από αυτήν την αφετηρία εκπορεύτηκαν οι επιλογές.

Απόσταση-ταξίδι-θάλασσα-άνθρωπος-άνθρωποι-διαφορετικοί-καινούργιοι-άγνωστοι-λόγος-επικοινωνία-ποίηση-τραγούδι. Ένα κεντρικό πρόσωπο. Νίκος Καββαδίας.»

Δημήτρης Βουτσάς

Δημήτρης Βουτσάς.
 

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 «Νύχτες αλληλεγγύης»

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης 21:00       


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top