Κατάληψη ηθοποιών στο Υπ. Πολιτισμού

«Το ΥΠΠΟΤ μας χρωστάει χρήματα από πέρυσι-τι θα γίνει φέτος»

Κατάληψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού οι άνθρωποι του θεάτρου, ύστερα από απόφαση που πήραν η επιτροπή σκηνοθετών και ηθοποιών, αλλά και οι εργαζόμενοι στον επιχορηγούμενο θίασο.

«Όλα τα θέματα που μας απασχολούν είναι στον αέρα. Το Υπουργείο μας χρωστάει ακόμα ένα μέρος από τις περσινές επιχορηγήσεις και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας πει τι θα γίνει με τις φετινές», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και συμπληρώνουν ότι «φυσικά και γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας, φυσικά και καταλαβαίνουμε ότι και ο δικός μας χώρος δεν θα μείνει ανεπηρέαστος - ανεξάρτητα δυστυχώς από τις ευθύνες μας. Ως ποιο σημείο όμως; Μια λύση λοιπόν μας απομένει, για να γίνουμε ορατοί. Να καταλάβουμε ειρηνικά το Υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας επιτακτικά να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματά μας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Το επιχορηγούμενο θέατρο, εξακολουθεί να πάσχει ενώ οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες δεν γνωρίζουν τι μέλει γενέσθαι σχετικά με τον τρόπο πληρωμής. Ωστόσο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top