Έλληνες ζωγράφοι σε έκθεση στην Κωνσταντινούπολη

Παρουσιάζουν την «πόλη» του 19ου και του 20ου αιώνα

Έλληνες ζωγράφοι σε έκθεση στην Κωνσταντινούπολη

Έκθεση με τίτλο «Έλληνες Ζωγράφοι της Κωνσταντινούπολης στο Ανάκτορο του Τοπ Καπί», θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαϊου έως και τις 30 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.


Θα παρουσιαστούν περίπου 100 έργα, τα οποία απεικονίζουν πορτρέτα Σουλτάνων και υψηλόβαθμων Οθωμανών αξιωματούχων, προσωπογραφίες ιεραρχών από τη συλλογή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εικόνες από εκκλησίες, όψεις της Πόλης και νεκρές φύσεις.


Η έκθεση, η οποία στηρίζεται στο βιβλίο της Μάιντα Σαρίς με τίτλο «Έλληνες Ζωγράφοι της Κωνσταντινούπολης», έχει σκοπό να αναδείξει έργα ελλήνων ζωγράφων που γεννήθηκαν και δημιούργησαν στην Κωνσταντινούπολη το 19ο αιώνα και αρχές του 20ου αιώνα.


Η Μάντα Σαρίς που επιμελείται την έκθεση προσπάθησε με πολλούς τρόπους να συγκεντρώσει το υλικό. Πρώτα απ όλα έβαλε αγγελίες σε εφημερίδες ζητώντας πληροφορίες, και γενικότερα οτιδήποτε θα μπορούσε να της φανεί χρήσιμο. Επίσης υπήρξαν συγκεκριμένοι άνθρωπου που την βοήθησαν.


Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους ζωγράφους και εικονογράφους που συμμετέχουν στην έκθεση: Αρμενόπουλος, Ανδρεάδης, Αντωνιάδης, Οικονομίδης, Ξανθόπουλος, Μιχελιδάκης, Πετρίδου, Πλατωνίδης και Σαββίδης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top